Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Παγκόσμια συγκίνηση-Έφυγε η Τσίτα του Ταρζάν

Ένα από τα πιο γνωστά ζωάκια του Χόλιγουντ, μια πραγματική σταρ, η Τσίτα, ο χιμπατζής που πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Τζόνι Βαϊσμίλερ έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων σε ηλικία 80 ετών. Παρουσίασε συμπτώματα νεφρικής ανεπάρκειας όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα που τον φιλοξενούσε στο Παλμ Χάρμπορ της Φλόριντα." Με μεγάλη μας θλίψη η κοινότητά μας έχασε έναν καλό φίλο και ένα μέλος της οικογένειάς μας στις 24 Δεκεμβρίου " αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Καταφύγιο Προστασίας Πρωτευόντων Θηλαστικών Suncoast. Η Τσίτα μεταφέρθηκε στο καταφύγιο γύρω στο 1960 από το κτήμα του ηθοποιού Τζόνι Βαϊσμίλερ , ο οποίος υποδυόταν τον Ταρζάν στις ταινίες της MGM, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του καταφυγίου.
Ο χιμπατζής που «έπαιξε» την Τσίτα στην πρώτη και πιο θρυλική απ’ όλες τις ταινίες Ταρζάν κατάφερε να επιζήσει των δυο άλλων συμπρωταγωνιστών του: του Τζόνι Βαϊσμίλερ που πέθανε το 1984 σε ηλικία 79 ετών και της Μορίν Ο’ Σάλιβαν, της Τζέιν, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών το 1998.
Το 2005 μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες ως ο γηραιότερος ανθρωποειδής πίθηκος.  Oπως δήλωσε στην Tampa Tribune η Ντέμπι Κομπ του καταφυγίου Suncoast, στην Τσίτα άρεσε η ζωγραφική , το αμερικανικό ποδόσφαιρο,να καπνίζει και να πίνει. Και παρότι ο μέσος όρος ηλικίας των χιμπατζήδων είναι τα 50 χρόνια, εκείνος έζησε μέχρι τα 80 του.