Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Νέος Κώδικας ΦΠΑ: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών

 Νέος Κώδικας ΦΠΑ: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών 

Σε νόμο του κράτους μετατρέπεται ο νέος Κώδικας του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) καθώς το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) υπερψηφίστηκε από τη Βουλή.

Όπως τόνισε κατά την εισήγησή του από πλευράς ΥΠΟΙΚ, ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας, η θέσπιση ενιαίου πλαισίου για τον ΦΠΑ, το οποίο θα ενσωματώσει εγκυκλίους και Οδηγίες, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους φορολογούμενους πολίτες και τις επιχειρήσεις, όσο και για τις φορολογικές υπηρεσίες. Επιπροσθέτως, συμβάλλει στην εμπέδωση ενός κλίματος ασφάλειας των συναλλαγών και εμπιστοσύνης με τις φορολογικές αρχές.

Ειδικότερα, ο Κώδικας ΦΠΑ αποτελεί ουσιαστικά κωδικοποίηση των διατάξεων που διέπουν τον ΦΠΑ ως προς το συνολικό του περιεχόμενο και στοχεύει –μεταξύ άλλων- στα εξής:

Φωτιά στην Κορινθία: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον αντιδήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 xylokastro-m 

Ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκε σήμερα Τετάρτη σε βάρος του αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για τη φονική πυρκαγιά της 29ης Σεπτεμβρίου που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους και κατέκαψε 71.000 στρέμματα δάσους.

Ο εισαγγελέας Κορίνθου μελέτησε τη δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και έκρινε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης για εμπρησμό από τον οποίο προέκυψε θάνατος. Το αδίκημα επισύρει ποινή κάθειρξης από 10 έως 20 χρόνια.

Όπως εξήγησαν καλά ενημερωμένες πηγές  η δίωξη ασκήθηκε με βάση τον νέο νόμο Φλωρίδη που προβλέπει ότι όποιος πραγματοποιεί θερμές εργασίες τις ημέρες που απαγορεύεται και προκαλεί πυρκαγιά τότε διώκεται για εμπρησμό.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο αντιδήμαρχος είχε αρνηθεί ότι την ημέρα της πυρκαγιάς κάπνισε τα μελίσσια του, κάτι που αργότερα αναγκάστηκε να παραδεχθεί. Ο άνδρας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δώσει εξηγήσεις τις επόμενες ημέρες ενώπιον στελεχών της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές στα δυτικά – Έως 32 βαθμούς η θερμοκρασία

 Καιρός: Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο - Η πρόγνωση της εβδομάδας -  Radar.gr | Radar.gr

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου θα έχει δύο «πρόσωπα». Στη Δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και δεν αποκλείεται να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί κατά 3 με 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας τους 28 με 29 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

 


Φλόριντα ώρα μηδέν: Ο τυφώνας βρίσκεται μία ανάσα από τις ακτές - Δραματικές προειδοποιήσεις για εκκένωση

 Τυφώνας Μίλτον: Η Φλόριντα προετοιμάζεται για τα χειρότερα – Εκατομμύρια άνθρωποι απομακρύνονται από ακτογραμμή 500 χιλιομέτρων 

Ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει πλέον τις ακτές του Κόλπου της Φλόριντα, αφήνοντας στους κατοίκους μονάχα λίγες ώρες για να εκκενώσουν την περιοχή ή να προστατευτούν. Η καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει απειλητική άνοδο της στάθμης της θάλασσας, μαζί με θυελλώδεις ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις, σε μία περιοχή που χτυπήθηκε πρόσφατα από τον κυκλώνα Έλεν. 

Εκατομμύρια άνθρωποι κατά μήκος της ακτογραμμής άνω των 483 χιλιομέτρων στη Φλόριντα έχουν λάβει εντολές να απομακρυνθούν και οι αρχές εξέδωσαν ολοένα και πιο επείγουσες προειδοποιήσεις, καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Μίλτον.

Ολυμπιακός Λουτρακίου , Τενεάτης Αθικίων και Πέλοπας Κιάτου προκρίθηκαν στην επόμενη ( Β΄) φάση του Κυπέλλου Κορινθίας

 



 

Με την δεύτερη σειρά αγώνων ,συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη ( 9/10/2024   η Α΄ φάση του Κυπέλλου Κορινθίας που άρχισε την Κυριακή 22/9 με τον αγώνα ΑΟ Περαχώρας -  ΑΟ Λυκοποριάς 4 – 0 και ολοκληρώνεται  την Τετάρτη 30/10 με την 5η σειρά αγώνων .

Η δεύτερη σειρά των αγώνων της Α΄ φάσης του Κυπέλλου περιλάμβανε 3 νοκ άουτ αγώνες.

Στο  «Θώδειον στάδιο» ο Ολυμπιακός Λουτρακίου νίκησε με 1 - 0 τον Βελλεροφόντη Αρχαίας Κορίνθου και πέρασε στη  Β φάση του Κυπέλλου Κορινθίας . 

Στην επόμενη φάση προκρίθηκαν επίσης,  ο Τενεάτης Αθικίων που συνέτριψε με 5 - 0 τον Πανσολυγειακό,και ο Πέλοπα Κιάτου καθώς επεβλήθη στο Πετρί με 3 - 1 της Θύελλα Πετρίου , με την οποία θα αναμετρηθούν και πάλι  ( για το πρωτάθλημα) στο ίδιο γήπεδο , την 6η αγωνιστική (26/10).

Η επόμενη (3η) σειρά αγώνων της Α΄ φάσης του Κυπέλλου θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη  (16/10/2024-16:00) 

ο πρόγραμμα της Α΄ φάσης του Κυπελλου Κορινθίας:

22.9.2024 


ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

4-0 

09.10.2024 

 16.00

ΑΘΙΚΙΩΝ

ΤΕΝΕΑΤΗΣ

ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ

5-0

 


ΘΩΔΕΙΟ

ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΒΕΛΛΕΡΕΦΩΝ

1-0

 


ΠΕΤΡΙΟΥ

ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ

ΠΕΛΟΠΑΣ

1-3

 16.10.2024

16.00

ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

 

 


ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ

ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ

 

 


ΣΤΑΔΙΟ ΒΕΛΟΥ

ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ

ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ

 

 23.10.2024

15.30

ΚΛΕΝΙΑΣ

ΑΕ ΣΟΛΟΜΟΥ 23

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ

 



ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ

ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ

ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ

 



ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ

ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ

 

30.10.2024 

15.00

ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ

 

 


ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

 


ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ

ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ

 

Τυφώνας Μίλτον: Σε συναγερμό πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι στη Φλόριντα για την επέλασή του

 Τυφώνας Μίλτον: Σε συναγερμό πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι στη Φλόριντα για την επέλασή του – Live όλες οι εξελίξεις 

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού βρίσκονται οι κάτοικοι της Φλόριντα στις ΗΠΑ για την επέλαση του τυφώνα Μίλτον, με τις Αρχές να καλούν σε μαζικές εκκενώσεις περιοχών, προειδοποιώντας από πόρτα σε πόρτα πως «όποιος μείνει, θα πνιγεί σίγουρα». Μάλιστα λένε σε όσους αποφασίσουν να μείνουν να γράψουν το όνομά τους με ανεξίτηλο μαρκαδόρο για όταν τους βρουν νεκρούς….

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου από τη Φλόριντα, όπου έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές χιλιομέτρων, καθώς οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να σωθούν από το ολέθριο πέρασμα του τυφώνα – τέρας Μίλτον, είναι ενδεικτικές του τρόμου που επικρατεί στις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Ενημέρωση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από την πυρκαγιά

 Φωτιά στην Κορινθία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έχουν φτάσει μέχρι  την παραλία στο Δερβένι, κλειστή η εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών 

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη πυρκαγιά, να υποβάλουν αίτημα για την καταγραφή των ζημιών.

Για την υποβολή αιτήματος, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν email στο info@xylokastro.gov.gr ή να καλέσουν στο 27433 60200 για περισσότερες πληροφορίες.

Στο αίτημα θα πρέπει να αναγράφονται:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας
  • Διεύθυνση του ακινήτου

Τα στοιχεία θα προωθηθούν στη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) για τις απαραίτητες ενέργειες.

Παρακαλούμε όπως υποβάλετε το αίτημά σας το συντομότερο δυνατόν.

Ανακοίνωση Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για τις ζημιές από την Πυρκαγιά

 Φωτιά στην Κορινθία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έχουν φτάσει μέχρι  την παραλία στο Δερβένι, κλειστή η εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη καταστροφή που έχει προκληθεί από την πυρκαγιά, ενημερώνει τους πληγέντες πολίτες για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν σχετικά με τις ζημιές στις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία.

Για ζημιές στη φυτική παραγωγή:

Οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειες τους πρέπει να απευθυνθούν στον ΕΛΓΑ (Ελληνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων) για τη δήλωση των ζημιών τους. Οι δηλώσεις γίνονται μέσω των τοπικών ανταποκριτών του ΕΛΓΑ στον Δήμο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2743360200.

Για ζημιές στη ζωική παραγωγή:

Πυρκαγιά στη Δυτική Κορινθία: Δήλωσης Ζημιών στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΩΓΗ

  

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει πρώτα να δηλώσουν την απώλεια παγίων στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στο Δήμο και μετά να μεταβούν στην Κόρινθο, στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κορινθίας, σύμφωνα με το συνημμένα δελτίο τύπου.

Περισσότερες πληροφορίες θα δίνονται από τους αρμόδιους ανταποκριτές ΕΛΓΑ.

Σύνοδος Κορυφής Ουκρανίας – ΝΑ Ευρώπης: Θα συμμετάσχει ο Κυρ. Μητσοτάκης – Στο επίκεντρο ο πόλεμος

 Σύνοδος Κορυφής Ουκρανίας – ΝΑ Ευρώπης: Θα συμμετάσχει ο Κυρ. Μητσοτάκης – Στο επίκεντρο ο πόλεμος 

Διπλωματικός μαραθώνιος 10 ημερών για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με την αρχή να γίνεται στο Ντουμπρόβνικ, όπου σε λίγη ώρα σηκώνουν αυλαία οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής Ουκρανίας χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μια σύνοδος που λαμβάνει χώρα σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον σχεδόν τριετή πόλεμο στην Ουκρανία και στον απόηχο των σημάτων που εξέπεμψε ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, σύμφωνα με τα οποία το

Ακυρώνεται το debate Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα στην ΕΡΤ

 Ακυρώνεται το debate Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα στην ΕΡΤ 

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει κοινός τόπος, υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια και οδηγούμαστε στο να μην γίνει το debate, ανάμεσα στους δύο υποψήφιους για την αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι ημέρες είναι πολύ λίγες, μέχρι την Κυριακή.

Σήμερα δεν μπορούσε να γίνει γιατί υπήρχε το Δημοτικό Συμβούλιο και έβαλε και ο κ. Ανδρουλάκης ομιλία στον Πύργο.

Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η ομιλία του κ. Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη. Έγινε προσπάθεια από το επιτελείο του να αλλάξει, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό και έτσι λοιπόν οδηγούμαστε στο να μη γίνει.

Στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό η Καίτη Γκρέυ

Καίτη Γκρέυ  

Στο νοσοκομείο και σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης (9/10) η Καίτη Γκρέυ.

Η σπουδαία λαϊκή ερμηνεύτρια οδηγήθηκε εσπευσμένα σε ιδιωτική κλινική στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη περίπου στις 2 τη νύχτα.

Η Καίτη Γκρέυ, που έκλεισε αισίως πρόσφατα τα 100, αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων υγείας, ενώ τα τελευταία χρόνια, όπως έχει εξομολογηθεί και η εγγονή της, Αγγελική Ηλιάδη, αδυνατεί να αναγνωρίσει ακόμα και τα οικεία της πρόσωπα.

Την είδηση έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος της Espresso, Νίκος Νικόλιζας, ο οποίος σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την εκπομπή «Πρωινό ΣουΣού», αποκάλυψε πως η τραγουδίστρια νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και πως δεν έχει τις αισθήσεις.

Μίμης Πλέσσας: Θλίψη στην κηδεία του μεγάλου συνθέτη

 Μίμης Πλέσσας 

Σε λαϊκό προσκύνημα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών εκτέθηκε από το πρωί η σορός του Μίμη Πλέσσα ενώ στις 3.00 το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο Εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού αλλά και πολιτικού χώρου παρέστησαν στην πολιτική κηδεία για να αποχαιρετήσουν με τον δικό τους τρόπο τον Μίμη Πλέσσα. Το ύστατο χαίρε ολοκληρώθηκε με τον συγκινητικό λόγο της συζύγου του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλας Καρρέρ, ενώ νωρίτερα για τον σπουδαίο καλλιτέχνη μίλησαν, μεταξύ άλλων, οι Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Μακεδόνας, Αντώνη Ρέμος.στον αγαπημένο μουσικοσυνθέτη που «έφυγε» στις 5 Οκτωβρίου πλήρης ημερών λίγο πριν συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής.

ΠΑΡΝΩΝΑΣ Α.Ε. - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Ο.Τ.Α.Συμμετοχή στο συνέδριο European Leader Congress 2024 στο Poitiers, Γαλλία, 2-3/10/2024, με θέμα τη Συνεργασία στο πλαίσιο της προσέγγισης LEADER

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λεωνίδιο, 8/10/2024

 

Συμμετοχή στο συνέδριο European Leader Congress 2024 στο Poitiers, Γαλλία, 2-3/10/2024, με θέμα τη Συνεργασία στο πλαίσιο της προσέγγισης LEADER

 

Σε ένα γεμάτο διήμερο, που περιλάμβανε ανταλλαγή εμπειριών και τεχνικών πτυχών που αφορούν στα έργα Συνεργασίας μέσω της προσέγγισης LEADER, παραβρέθηκε η Αναπτυξιακή Πάρνωνα, στο πλαίσιο του συνεδρίου European Leader Congress 2024, το διάστημα 2-3 Οκτωβρίου 2024 στο Poitier της Γαλλίας, στο θεματικό πάρκο Futuroscope. Ένα συνέδριο που διοργανώθηκε από την ELARD (European Leader Association for Rural Development), και στο οποίο συμμετείχαν 450 άτομα από 29 χώρες.