Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Η κλήρωση του Κυπέλλου και ο… δρόμος μέχρι τον τελικό

  

Γνωστές έγιναν οι αναμετρήσεις για τα παιχνίδια της 5ης στροφής στο Κύπελλο Ελλάδας και για τον δρόμο μέχρι τον τελικό της 17ης Μαΐου, με την φάση των "8" να επιφυλάσσει μεγάλα παιχνίδια, καθώς υπάρχει πιθανότητα να διασταυρωθούν Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για τις αναμετρήσεις της φάσης των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας. Να τονίσουμε πως όλα τα παιχνίδια από την φάση των “16” και έπειτα θα είναι διπλά (εντός και εκτός έδρας). Να θυμίσουμε πως απομένει ένα τελευταίο εισιτήριο της φάσης των “16” θα καθοριστεί μετά την αναμέτρηση της 4ης φάσης ανάμεσα στον Aστέρα Τρίπολης και την Καβάλα (9/10,15:00).

Ο κάτοχος του τροπαίου Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο “Άγγελος Ράμφος”, ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί κόντρα στην ομάδα της Καλλιθέας με το πρώτο ματς να διεξάγεται στην Λεωφόρο. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει το Αιγάλεω, το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Αθήνα, ενώ ΑΕΚ και Άρης θα αναμετρηθούν για ακόμα μια φορά στην φάση των “16” του Κυπέλλου με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στην έδρα της “Ένωσης”, όπως και πέρυσι.

Η φάση των “8” σε περίπτωση που τα φαβορί περάσουν αναμένεται να είναι εκρηκτική. Πιο συγκεκριμένα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα να είναι το ένα ζευγάρι (αν περάσουν και οι δύο Ατρόμητο και Athens Kallithea αντίστοιχα), ενώ δεν θα είναι το μόνο ντέρμπι, καθώς αν η ΑΕΚ περάσει τον Άρη και ο ΠΑΟΚ ξεπεράσει το εμπόδιο του Αιγάλεω θα βρεθούν αντιμέτωποι.

Μετά από αρκετά χρόνια στον τελικό της 17ης Μαΐου δεν θα υπάρχει ντέρμπι. Τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν τη σεζόν 2014-15 όπου ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει της Ξάνθης με 3-1.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των “16”:

Ζάκυνθος – νικητής του Αιγέας Πλωμαρίου-Καβάλα με τον Αστέρα Τρίπολης
ΟΦΗ- Βόλος
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός
Αιγάλεω – ΠΑΟΚ
Κηφισιά – Παναχαϊκή
Athens Kalllithea – Ολυμπιακός
ΑΕΚ – Άρης
Πανσερραϊκός – Πανιώνιος

Αναλυτικά η φάση των “8”

Νικητής Πανσερραϊκός – Πανιώνιος με Ζάκυνθος – ο νικητής του Αιγέας Πλωμαρίου-Καβάλα με τον Αστέρα Τρίπολης
Νικητής Ατρόμητος – Παναθηναϊκός με νικητή Athens Kallithea – Ολυμπιακός
Νικητής ΑΕΚ – Άρης με νικητή Αιγάλεω – ΠΑΟΚ
Νικητής ΟΦΗ – Βόλος με νικητή Κηφισιά – Παναχαϊκή

Αναλυτικά η φάση των “4”

Νικητής Πανσερραϊκός – Πανιώνιος με Ζάκυνθος – η Καβάλα με τον Αστέρα Τρίπολης με νικητή ΟΦΗ – Βόλος με νικητή Κηφισιά – Παναχαϊκή
Νικητής Ατρόμητος – Παναθηναϊκός με νικητή Athens Kallithea – Ολυμπιακός Νικητής ΑΕΚ – Άρης με νικητή Αιγάλεω – ΠΑΟΚ./

 Η Καβάλα 2 - 1 στην παράταση τον Αιγέα Πλωμαρίου

Οι "Αργοναύτες" κατάφεραν να πάρουν το "εισιτήριο" για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 3η φάση του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Αστέρα Τρίπολης, με τους γηπεδούχους να στέκονται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να δέχονται γκολ στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και να αποχαιρετάνε την διοργάνωση.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας και ήλεγχαν την ρυθμό της αναμέτρησης, αλλά η εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Αιγέα δεν άφησε περιθώρια στο πρώτο μέρος για να δεχθεί κάποιο τέρμα. Οι Πλωμαρίτες προσπαθούσαν να “χτυπήσουν” στην αντεπίθεση με σκοπό να κάνουν την ζημιά απέναντι σε μία ποιοτικότερη ομάδα, ανώτερης κατηγορίας και με υψηλότερο φυσικά μπάτζετ.

Με την επανέναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 53΄ η Καβάλα μπήκε μπροστά στο σκορ με τον Κασέμι να νικά τον Καλιαμπάκα για το 0-1. O Αιγέας δεν πτοήθηκε όμως και έψαξε την ισοφάριση, πετυχαίνοντας έξι λεπτά μετά το 1-1 με ωραία ενέργεια και τελείωμα του Παναγιώτη Χρυσάφη. Στα εναπομείναντα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην παράταση με τους γηπεδούχους να στέκονται εξαιρετικά στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τελικά την πρόκριση στο 116ο λεπτό της παράτασης με τέρμα του Μάντιτς.

Η Καβάλα θα αντιμετωπίσει στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας τον Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας και ο νικητής του ζευγαριού θα κοντραριστεί με την Ζάκυνθο για τους “16” του θεσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή της Καβάλας έφτασε στο Πλωμάρι μέσω… Τουρκίας, καθώς λόγω των αυξημένων τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια προτίμησε να πάει οδικώς μέχρι το Αϊβαλί στα μικρασιατικά παράλια και από εκεί με το δρομολόγιο της γραμμής στο νησί της Λέσβου, ενώ επισκέφτηκε και την Μονή του Αγίου Ραφαήλ για προσκύνημα.

Αιγέας Πλωμαρίου (Δημήτρης Γαβαλάς): Καλιαμπάκας, Τσιτσεκίδης, Σαρίκης, Βελούτσος, Κόμβος, Πρωτούλης Π., Καλαμποκάς, Χρυσάφης, Μπαλωμένος, Τοπάλι, Κλούρας.

Καβάλα (Νίκος Καραμπετάκης): Ιωαννίδης, Σμίλτος, Ίτσιος, Αναστασόπουλος, Δαλιανόπουλος, Μέτσε, Κασέμι, Ολιβέιρα, Πόποβιτς, Γκέκας, Μάντιτς.

Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ όρισε το μοναδικό παιχνίδι που απομένει για να ολοκληρωθεί η 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στους "Αργοναύτες" και στους Αρκάδες, με τη σέντρα να έχει προγραμματιστεί για τις 09/10 στις 15:00 το μεσημέρι.