Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Μπόρατς - Παναθηναϊκός 1-1: Κόλλησε στην Βοσνία ο αδιόρθωτος Παναθηναϊκός

 pao-1 

Οι "πράσινοι" μπορεί να προηγήθηκαν με τον Τάσο Μπακασέτα στο πρώτο μέρος, αλλά οι παίκτες της Μπόρατς Μπάνια Λούκα βρήκαν τρόπο αντίδρασης και πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας με σκορ 1-1, στο πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας σε φάση ομίλων.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο παράταξε στην Βοσνία μία ενδεκάδα με συνολικά έξι αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Η πρώτη απειλητική στιγμή της αναμέτρησης

καταγράφηκε στο 6ο λεπτό με τη σέντρα – σουτ του Σρέτσκοβιτς να καταλήγει εύκολα στην αγκαλιά του Ντραγκόβσκι. Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι στο 11ο λεπτό με τον Μπακασέτα να ολοκληρώνει με υποδειγματικό πλασέ στην κίνηση την ομαδική συνεργασία των ποδοσφαιριστών του Ντιέγκο Αλόνσο και την ασίστ του Μλαντένοβιτς για το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα ο Σπόραρ έχασε μοναδική ευκαιρία σε τετ-α-τετ με τον Σισκόβσκι να λέει “όχι” στον Σλοβένο στράικερ. Η Μπόρατς προσπάθησε να αντιδράσει με το πλασέ του Κουλασίν στο 21΄ να μην βρίσκει το στόχο και να φεύγει άουτ. Οι γηπεδούχοι απειλούσαν κυρίως από μακρινή απόσταση με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντεσπότοβιτς να περνά λίγο έξω στο 26΄. Οι “πράσινοι” ήλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα, χωρίς να απειλούνται και λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου “σπατάλησαν” τριπλή ευκαιρία μέσα από την περιοχή με τα σουτ των Τσέριν, Πελίστρι και Μακσίμοβιτς να βρίσκουν σε αντίπαλα σώματα. 

Η Μπόρατς Μπάνια Λούκα ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο μέρος και στο 50΄ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με εξαιρετική κεφαλιά του Ντεσπότοβιτς μετά από εκτέλεση φάουλ του Ερέρα από τα αριστερά για το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα οι Βόσνιοι λίγο έλειψε να κάνουν την ολική ανατροπή με τον Ερέρα να πιάνει το δυνατό σουτ από πλάγια θέση και τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει εντυπωσιακά τη μπάλα σε κόρνερ. Οι “πράσινοι” έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Σπόραρ στο 62΄ να αστοχεί από θέση βολής, μετά από ωραίο γύρισμα του Τζούριτσιτς. Ο Τετέ που είχε περάσει ελάχιστα λεπτά πριν στο παιχνίδι, λίγο έλειψε στο 72ο λεπτό να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το δυνατό αριστερό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι των γηπεδούχων. Το τελικό σκορ (1-1) προβλημάτισε τους “πράσινους” καθώς έχασαν πολίτιμους βαθμούς στην πορεία που θέλουν να τραβήξουν για το φετινό Conference League. 

Μπόρατς (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Σισκόβσκι, Βούκσεβιτς (68΄ Κβρζικ), Μέιχερς, Καρολίνα, Ερέρα, Όγκρινετς, Σκορούπ (67΄ Νικόλοφ), Κουλασίν, Σρέσκοβιτς (77΄ Χρέγια), Ντεσπότοβιτς.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (65΄ Τετέ), Μαξίμοβιτς, Πελίστρι (65΄ Ουναϊ), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς, Σπόραρ (69΄ Ιωαννίδης).