Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

O δήμος Βέλου Βόχας υποστηρίζει το αίτημα για μη κατάργηση των δύο τμημάτων προσανατολισμού στα Λύκεια Βραχατίου και Ζευγολατιού

 O δήμος Βέλου Βόχας υποστηρίζει το αίτημα για μη κατάργηση των δύο τμημάτων προσανατολισμού στα Λύκεια Βραχατίου και Ζευγολατιού 

O δήμος Βέλου Βόχας , υποστηρίζει το αίτημα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, για τη μη κατάργηση των δύο ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού στα Λύκεια Βραχατίου και Ζευγολατιού.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Θανάσης Μανάβης, βρέθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και συνομίλησε με τον προιστάμενο της Εκπαίδευσης για το κοινό αίτημα δήμου και μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Μαζί με τον δήμαρχο, ήταν και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατατέθηκε ο προβληματισμός για τις συνέπειες μίας τέτοιας απόφασης και δήλωσε, κατηγορηματικά, ότι, το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας των δύο σχολείων, αλλά και η τοπική κοινωνία, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο Θανάσης Μανάβης, δήλωσε, ότι, οι τελειόφοιτοι μαθητές, πρέπει να λειτουργήσουν σ’ ένα περιβάλλον οικείο γι’ αυτούς που θα εξασφαλίζει την ψυχική τους ηρεμία και την προσήλωσή τους στον στόχο των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο δήμαρχος, είπε, ότι το Λύκειο Ζευγολατιού δεν ζητά επιπλέον εκπαιδευτικούς για τη λειτουργία των κατευθύνσεων και για το λόγο αυτό, δεν μπορεί να γίνει δεκτή η απόφαση για την κατάργηση των τμημάτων προσανατολισμού.

Ζήτησε να αρθεί η απόφαση, όπως έγινε σ’ άλλες περιοχές της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, ο δήμος Βέλου Βόχας, θα προχωρήσει σε νέες δράσεις, τόσο μέσω έγγραφων διαμαρτυριών, όσο και με την ενεργή παρουσία του στις κινητοποιήσεις.