Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Παναχαϊκή-ΑΕΚ Β' 0-1: Πρεμιέρα με το δεξί η Ένωση

 Παναχαϊκή-ΑΕΚ Β' 0-1: Με το δεξί η Ένωση (vid) 

Οι "κιτρινόμαυροι" του Νίκου Κούστα ξεκίνησαν με το "δεξί" (0-1) τις υποχρεώσεις τους στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2, καθώς απέσπασαν σπουδαίο εκτός έδρας διπλό μέσα στην Πάτρα. Βασικός με το περιβραχιόνιο του αρχηγού ξεκίνησε το παιχνίδι ο Κώστας Γαλανόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε για 75΄ λεπτά, έχοντας θετική παρουσία.

Η ΑΕΚ Β΄ εμφανίστηκε πιο διαβασμένη και από το πρώτο ημίχρονο του αγώνα έδειξε ότι έχει πάρει στην Πάτρα με σκοπό να “χτυπήσει” ένα θετικό αποτέλεσμα και τα κατάφερε περίφημα κόντρα σε μία ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Super League.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος και έφτασαν περισσότερες φορές στην αντίπαλη εστία, χωρίς όμως να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν σε γκολ. Η ΑΕΚ Β΄ “σπατάλησε” μοναδική ευκαιρία στο 31΄για να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση με τον Νίνο να μην καταφέρνει να βρει το στόχο. Στο 37ο λεπτό του αγώνα δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του Νίλι και του Κοσίδη για ένα μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν. Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι “κιτρινόμαυροι” είχαν την κατοχή και της κυκλοφορία της μπάλας, με τους Πατρινούς να προσπαθούν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. 

Στο δεύτερο μέρος οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Κούστα συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 64΄, μετά από λάθος γύρισμα του Ζαμόρα στον τερματοφύλακα του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Σόσα, πλασάροντας για το 0-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Τρία λεπτά νωρίτερα το σουτ του Λεσάι κατέληξε στην αγκαλιά του Αγγελόπουλου. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και στο 69΄, λίγο έλειψε ο Ντε Τομάς να ισοφαρίσει το παιχνίδι, αλλά ο τερματοφύλακας της “Ένωσης” μπλόκαρε σταθερά. Στο 77΄ το δυνατό σουτ του Τραορέ μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ για την Παναχαϊκή. Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Τάτση ανέβασαν τις γραμμές τους στα τελευταία λεπτά, προκειμένου να ψάξουν την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφεραν με τους “κιτρινόμαυρους” να πανηγυρίζουν μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος και απέναντι σε ένα εκ των φαβορί για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.  Διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι για ένα πέναλτι στο φινάλε.

ΠANAXAΪΚΗ (Τάτσης): Κολοβούρης, Ζαμόρα, Μπεξαβάνος, Καραγιάννης (46′ Τραορέ), Λυμπεράκης (81′ Μασούρας), Πανάγου, Ζέκοφ, Κοζορώνης, Ρόβας (46′ Ντε Τόμας), Νίλι, Πατρινός (27′ λ,τ Λεσάι).

ΑΕΚ Β’ (Κούστας): Αγγελόπουλος, Μανίσα, Κοσίδης, Παυλίδης, Κανελλόπουλος (43′ λ.τ Ρουκουνάκης), Κατσικάς (58′ Σόσα), Μαρούτσης, Γαλανόπουλος (76′ Κολιμάτσης), Νίνο, Γκολφίνος (46′ Ντοναλντόνι), Θεοδωρίδης (58′ Παυλάκης)

Το αναλυτικό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Α' ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9/2024

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΥ, Καμπανιακός-Νίκη Βόλου (17:00)
Α' ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Εθνικός Ν. Κεραμιδίου-ΠΑΣ Γιάννινα (17:00)
AEL FC ARENA, ΑΕΛ-Καβάλα (15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/9/2024

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ, ΠΑΟΚ Β-ΠΟΤ Ηρακλής (17:00)

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/9/2024

ΡΟΔΟΥ, Διαγόρας-Μακεδονικός (14:00)

Β' ΟΜΙΛΟΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/9/2024

ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ, Παναχαϊκή-ΑΕΚ Β 0-1
(62’ Σόσα)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/9/2024

ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, Χανιά-Καλαμάτα (12:00)
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, Ηλιούπολη-Αιγάλεω (17:00)
ΔΑΚ ΑΡΓΟΥΣ, Παναργειακός-Κηφισιά (17:00)

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/9/2024

Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, Asteras B Aktor-Πανιώνιος (17:30)