Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα συνάντησε ο Δημήτρης Πτωχός

 Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα συνάντησε ο Δημήτρης Πτωχός 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα. Το κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες κτηνοτρόφους από την πανώλη των αιγοπροβάτων, καθώς και η ενημέρωση για τις επιπτώσεις της λειψυδρίας στις καλλιέργειες αμπελιών.

Ο υπουργός, σύμφωνα με την Περιφέρεια, διαβεβαίωσε ότι, τις επόμενες ημέρες, θα γίνουν ανακοινώσεις με λεπτομέρειες που θα ικανοποιήσουν όλους τους πληγέντες. Τόνισε, ακόμα πως, τόσο ο ίδιος και το υπουργείο, όσο και η κυβέρνηση, θα είναι δίπλα στους παραγωγούς και στους κτηνοτρόφους, στηρίζοντάς τους σε κάθε βήμα.

Ο Δημήτρης Πτωχός έθεσε και το θέμα των ζημιών που έχουν υποστεί οι αμπελοκαλλιεργητές στην Κορινθία, λόγω της λειψυδρίας και των υψηλών θερμοκρασιών.

Μάλιστα, παρέδωσε και σχετική επιστολή των αρμόδιων υπηρεσιών, στην οποία περιγράφονται οι σοβαρές συνέπειες των καιρικών συνθηκών στην τοπική αγροτική παραγωγή.

Επίσης, έγινε αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης και προώθησης της παραγωγής στην Πελοπόννησο, με τη χρήση νέων μεθόδων και τεχνολογιών.

Συζητήθηκαν, τέλος, τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επέκταση των επενδύσεων σε θερμοκήπια, με τα σχέδια βελτίωσης και τα αρδευτικά έργα.