Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Σε ρυθμούς Κυπέλλου κινείται αυτό το διήμερο η ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Σήμερα ξεκίνησε η τέταρτη φάση της διοργάνωσης, με τη συμμετοχή και ομάδων από τη Super League, πλην των τεσσάρων συλλόγων που είχαν εξασφαλίσει ευρωπαϊκά εισιτήρια, με την αγωνία να κορυφώνεται ενόψει της μάχης για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του θεσμού.  

Εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου σφράγισε ο Άρης καθώς λύγισε με 1-0 τον Εθνικό.«Καθάρισε» ο Νταρίντα για την ομάδα του Μάντζιου, πετυχαίνοντας στο 31ο λεπτό το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Το Αιγάλεω κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο του σκληροτράχηλου Καμπανιακού και προκρίθηκε στους “16” του θεσμού, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση επιθετικά. Η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη πανηγύρισε την πρόκριση (3-2) για την φάση των "16" Κυπέλλου Ελλάδας, κόντρα στους Θεσσαλονικείς που πάλεψαν το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι μόλις στο 9ο λεπτό του αγώνα προηγήθηκαν στο σκορ με ωραίο τέρμα του Τσούκαλου για το 1-0, ενώ συνέχισαν να πιέζουν και για άλλα τέρματα πριν την ανάπαυλα, χωρίς όμως να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.Με την επανέναρξη του δευτέρου μέρους το Αιγάλεω σημείωσε και δεύτερο τέρμα με τον Βάρκα στο 49΄. O Καμπανιακός ανέβασε τις γραμμές και την απόδοση του και κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 57΄ με τον Εππά. Οι γηπεδούχοι στο 80΄ με τον Νίκολι ανέβασαν τον δείκτη του

Την πρόκρισή της στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγυρίζει η Παναχαϊκή, που πήρε ένα σπουδαίο διπλό στους “Ζωσιμάδες” σε βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Η ομάδα της Αχαΐας κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου των Ιωαννίνων και πανηγύρισε μία μεγάλη πρόκριση.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο 34ο λεπτό για σπρώξιμο του Σομποτσίνσκι στον Τραορέ. Ο Ντε Τομάς ανέλαβε να το εκτελέσει και έστειλε τη μπάλα στην αντίθετη γωνία από αυτή που έπεσε ο Αθανασίου, πετυχαίνοντας το 1-0 για την Παναχαϊκή. Μάλιστα, αφιέρωσε το γκολ στον συμπαίκτη του Θέμη Πατρινό, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού στην πρεμιέρα της Super League 2.

O σκόρερ του πρώτου γκολ ήταν αυτός που διαμόρφωσε και το τελικό 2-0 στην αναμέτρηση. Ο Λεσάι άνοιξε έξυπνα στον Πανάγου, εκείνος έκανε το παράλληλο γύρισμα από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Ντε Τομάς έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα στο 64ο λεπτό. Έτσι, ο Ισπανός επιθετικός με δύο προσωπικά τέρματα, έστειλε την Παναχαϊκή στην επόμενη φάση.

Στη Λιβαδειά ο Ατρόμητος πραγματοποιώντας την ολική ανατροπή στην αναμέτρηση πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στην ομάδα από την Βοιωτία έχοντας σε ρόλο πρωταγωνιστή τον Μπακού που ερχόμενος από τον πάγκο υπέγραψε την πρόκριση για τους Περιστεριώτες.

Με «χρυσή αλλαγή» τον Τιάγκο Νους, ο οποίος μπήκε στο 46’ και «υπέγραψε» τα δύο γκολ της ανατροπής, ο ΟΦΗ νίκησε με 2-1 τον Παναιτωλικό στο «Θ. Βαρδινογιάννης» και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, ο Βόλος ΝΠΣ επικράτησε με 3-0 του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης στο Δημοτικό Στάδιο «Ιωάννης Τσερκεζίδης», εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. ενώ η Athens Kallithea τα βρήκε "σκούρα" απέναντι στους Ροδίτες αλλά τελικά κατάφερε να "λυγίσει" τον Διαγόρα στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3 και να πάρει το εισιτήριο για τους "16' του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης φάσης:

Τέταρτη 25 Σεπτεμβρίου

 Εθνικός Πειραιά - Άρης 0-1
 Απόλλων Κρύας Βρύσης - Βόλος 3-0
 Αιγάλεω - Καμπανιακός 3 - 2
  Διαγόρας Ρόδου – Athens Kallithea 3 - 4 (πεν.)
 Λεβαδειακός - Ατρόμητος 2-3
  ΟΦΗ - Παναιτωλικός2-1

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου

15:00 Ζάκυνθος - Παναργειακός
15:00 Κηφισιά - Λαμία Cosmote Sport 2 HD
16:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Παναχαϊκή
16:00 Νέα Ιωνία - Πανιώνιος
19:00 ΑΕΛ - Πανσερραϊκός Cosmote Sport 4 HD

Αιγέας Πλωμαρίου/Καβάλα - Αστέρας Aktor εκκρεμεί