Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Eurovision 2024: Αποθεώθηκε η Μαρίνα Σάττι στη σκηνή

  

Ο Β' Ημιτελικός της Eurovision είναι γεγονός και η Μαρίνα Σάττι ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή της εμφάνιση. Η εκπρόσωπός μας ανέβηκε στο stage, τραγούδησε το Zari και έκανε το κοινό στο στάδιο να ξεσηκωθεί. Παρά τα θέματα που την ταλαιπωρούν, όπως η φαρυγγίτιδα, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό.

Τη μουσική του τραγουδιού, που παντρεύει σύγχρονα, παραδοσιακά και έθνικ στοιχεία, συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR. Η Ελλάδα αναμένεται να περάσει με ευκολία στον μεγάλο τελικό, ενώ εννέα ακόμη χώρες θα ολοκληρώσουν τη δεκάδα με τις συμμετοχές που θα προκριθούν.

Eurovision 2024 – Το πρόβλημα υγείας της Μαρίνας Σάττι

Η Μαρίνα Σάττι μέσω του Instagram αποκάλυψε ότι είναι άρρωστη: «Έχω κρυώσει πολύ. Γι’ αυτό φοράω τη μάσκα εδώ μέσα», είπε μεταξύ άλλων στο video κάποιες ώρες πριν τον Β’ Ημιτελικό.

Ωστόσο, η Ελληνίδα εκπρόσωπος τα κατάφερε περίφημα και έκανε τους πάντες να την χειροκροτήσουν.

Τι έγραψε το BBC για τη Μαρίνα Σάττι

Το «Zari» έχει αποθεωθεί ακόμη και από το BBC, καθώς ο ειδικός σε θέματα μουσικής Μαρκ Σάβατζ το κατατάσσει στη λίστα με τα «Τραγούδια Ethnomusical fusion».

«Υπάρχει μια αναζωογονητική τάση φέτος, καθώς κάποιες χώρες χρησιμοποιούν αρχαίες μουσικές παραδόσεις για έμπνευση – παράγοντας για πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια όσον αφορά στη σύνθεση. Ξεχωρίζει η Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι, της οποίας το avant-garde κολάζ ήχου Zari αναμειγνύει παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες με τύμπανα, ρυθμούς reggaeton, σύντομα φωνητικά και ένα σόλο σε έναν αρχαίο περσικό αυλό που ονομάζεται ζουρνάς. “Θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο”, δηλώνει, στον “πιο κυριολεκτικό στίχο” αυτής της χρονιάς», έγραψε ο Σάβατζ.