Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Με “βασιλική” ανατροπή ο Χοσέλου έστειλε την Ρεάλ στον τελικό

  

Η "βασίλισσα" βρήκε σφυγμό στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, κάνοντας επική ανατροπή επί της Μπάγερν Μονάχου επικρατώντας με 2-1, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ισπανό φορ που πέρασε στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, δίνοντας ραντεβού στον τελικό με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Με την έναρξη της αναμέτρησης, η Μπάγερν έμεινε στα “καρέ” της αναμένοντας τους “Μερένχες” να επιτεθούν. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε μια καλή παράλληλη πάσα μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον Βινίσιους να μην προλαβαίνει την μπάλα παραχωρώντας το ελεύθερο. Τα λεπτά κυλούσαν ομαλά, χωρίς να παίρνουν ιδιαίτερα ρίσκα κανένας από τους δυο, με το ημίχρονο να κλείνει με το ισόπαλο αποτέλεσμα, σε ένα παιχνίδι τακτικής.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δυο έγιναν πιο δραστήριες, με τους γηπεδούχους να έχουν θέληση για να αλλάξουν το σκορ και τους Βαυαρούς να χτυπούν στην αντεπίθεση με βαθιές μπαλιές προς τον Χάρι Κέιν ο οποίος κατάφερε να απειλήσει στο 53ο λεπτό με τον Λούνιν να απαντάει αρνητικά. Μερικά λεπτά μετά στο 56′ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκο ανάγκασε τον Νόιερ σε μια εκπληκτική επέμβαση στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Οι δυο τερματοφύλακες έδειξαν την κλάση τους όταν χρειάστηκαν, καθώς με τις επεμβάσεις τους ήταν αυτοί που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, με τον Λούνιν να εξουδετερώνει σουτ του Μουσιάλα στο 66′. Στο 69ο λεπτό η Μπάγερν άνοιξε το σκορ με τον Αλφόνσο Ντέιβις με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ, γεμίζοντας χαμόγελα στα πρόσωπο της Βαυαρικής ομάδας.

Στο 71ο λεπτό ο Μαρτσίνιακ χρειάστηκε την βοήθεια του VAR, καθώς ο Αλφόνσο Ντέιβις έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά ο Νάτσο είχε κάνει επιθετικό φάουλ στον Τζόσουα Κίμιχ. Ο Τόμας Τούχελ βλέποντας την αναμέτρηση να φτάνει προς το τέλος της δεν ήθελε να μείνει με αρκετούς επιθετικογενείς παίκτες, βάζοντας τον Κιμ στην θέση του Σανέ, για να κρατήσει το προβάδισμα. Οι παίκτες του Αντσελότι έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πάρουν την νίκη, αλλά ένα τραγικό λάθος του Νόιερ έδωσε την ευκαιρία στην Ρεάλ Μαδρίτης να ισοφαρίσει με τον Χοσέλου στο 89′ για να κάνει το 1-1 στα τελευταία λεπτά. Δεν είχε τελειώσει όμως τίποτα, καθώς οι Μαδρελένοι βρήκαν και δεύτερο γκολ πάλι με τον Χοσέλου για να ανατρέψει το σκορ, παίρνοντας εκείνη το εισιτήριο για τον τελικό όπου θα βρει την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Λουνίν, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Τσουαμενί (70′ Καμαβινγκά), Κρόος (69′ Μόντριτς), Βαλβέρδε, Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο, Βινίσιους

Μπάγερν Μονάχου (Τούχελ): Νόιερ, Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Μαζραουί, Πάβλοβιτς, Λάιμερ, Σανέ (76′ Κιμ), Μουσιάλα, Γκνάμπρι (27′ Ντέιβις), Κέιν