Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Σε κλίμα συγκίνησης το «τελευταίο αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου

 panagiwtopoulou-7

Σε κλίμα συγκίνησης το «τελευταίο αντίο» στην αγαπημένη ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου, στο νεκροταφείο Ζωγράφου,  είπαν το πρωί της Πέμπτης συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και απλός κόσμος που την αγάπησε μέσα από τους ρόλους της.

Όλοι τους ξέσπασαν σε χειροκροτήματα την ώρα που το φέρετρο βγήκε από την εκκλησία . Από τους πρώτους που κατέφθασαν στο κοιμητήριο του Ζωγράφου ήταν η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Κάτια Δανδουλάκη και ο Σταμάτης Φασουλής.


Συντετριμμένος ο Σταμάτης Φασουλής ο άνθρωπος που μαζί της πορεύτηκε από την πρώτη ημέρα στο θέατρο έψαχνε την αγκαλιά της Μίρκας Παπακωνσταντίνου για παρηγοριά για την Άννα τους που έφυγε αλλά δεν θα ξεχαστεί. 

Την απέραντη ευγνωμοσύνη της εξέφρασε για την στήριξη που της έδωσε στο ξεκίνημά της η Άννα Παναγιωτοπούλου, η συνάδελφός της Νατάσα Ασίκη. «Την αγαπώ πάρα πολύ, αποχαιρετάμε σήμερα μία μεγάλη κυρία της ελληνικής σκηνής. Η Άννα ήταν θεατράνθρωπος. Ζούσε, ανέπνεε και λάτρευε το θέατρο», δήλωσε ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας. Λίγα λόγια βγαλμένα από την καρδιά του είπε ο συμπρωταγωνιστής της και φίλος της Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. «Η Άννα ήταν μια ολόκληρη εποχή που φεύγει», είπε.

Εκεί και ο Διονύσης Τσακνής και ο Ρήγας Αξελός αλλά και η Ελισάβετ Μουτάφη, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Ανδρέας Λουδάρος, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Μπέσυ Μάλφα, ο Γιώργος Κιμούλης, η Τζόυς Ευείδη, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, ο Παύλος Ορκόπουλος, ο «Λουκάς» της στη Dolce Vita. 

Όλοι οι φίλοι, όλοι οι συνάδελφοι με τους οποίους μοιράστηκε τη σκηνή σε μια λαμπρή καριέρα πολλών δεκαετιών ήταν εκεί. Και την συνόδευσαν με ένα λουλούδι, απέραντη θλίψη, νοσταλγία και μια αγκαλιά για τον μονάκριβό της και την εγγονή της.


«Κανένας δεν μπορεί να περιγράψει τη μοναξιά που ζούμε», είπε χαρακτηριστικά η Κάτια Δανδουλάκη. Πάροντες στο τελευταίο αντίο ήταν και οι Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου, Αντώνης Λούβαρος, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Παντελής Καναράκης, Τζόυς Ευείδη και Κωνσταντίνα Χριστοφορίδου.