Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των ρεβάνς της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Στις 17 Ιανουαρίου το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και Άρης-ΑΕΚ.

Κύπελλο Ελλάδας: Το πρόγραμμα των ρεβάνς της φάσης των «16» 

Πρώτο ντέρμπι “αιωνίων” για το 2024. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός “μάχονται” στη ¨Λεωφόρο (21:30), για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ντέρμπι στο “Απ. Νικολαΐδης” διεξάγεται με τις δυο ομάδες σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατάσταση και διαφορετικούς προπονητές, σε σχέση με το “ματς” που έδωσαν στο “Καραϊσκάκης” -για τη Super League– και διεκόπη, μετά την πτώση κροτίδας και τον τραυματισμό του Χουάνκαρ.

Με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός έκανε το 2/2 στη Λεωφόρο στη Super League κι ανέβηκε εκ νέου στην κορυφή του πρωταθλήματος, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός, μετά από τη Λαμία, γνώρισε την ήττα και από την ΑΕΚ, μένοντας στο -8 και με τον Κάρλος Καρβαλιάλ – ήδη – να τελεί υπό κρίση.

Ο Τούρκος τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν υπολογίζει τους τραυματίες Παλάσιος, Πάλμερ – Μπράουν και Μάγκνουσον. Ανέτοιμος κρίθηκε ο Μπαρτ Σένκφελντ, ο οποίο… προορίζεται για το ντέρμπι του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Επιστροφή στην αποστολή για τους Ρούμπεν Πέρεθ και Μπένιαμιν Βέρμπιτς.

Απ’ την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν ανακοίνωσε αποστολή για το εκτός έδρας παιχνίδι. Ο Καρβαλιάλ δεν έχει στις επιλογές τον τραυματία Ελ Αραμπί, ενώ τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Πεπ Μπιέλ και Γιόβετιτς. Εκτός λόγω των υποχρεώσεων με την Εθνική του Μαρόκου για το Κόπα Άφρικα ο Ελ Κάαμπι. 

Το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων της Κυβέρνησης, κατά της οπαδικής βίας. Οι παίκτες των “ερυθρόλευκων”, όμως, θα πάρουν μια.. γερή δόση από τους οπαδούς τους πριν το ντέρμπι της Λεωφόρου.

Στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη θα βρεθούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, πριν από την αναχώρηση της αποστολής της ομάδας για τη Λεωφόρο.

Με ανάρτησή της στα social media, η “Θύρα 7” καλεί τους φίλους του Ολυμπιακού να δώσουν δυναμικό παρών απόψε στις 18:40 στου Ρέντη, προκειμένου να «ντοπάρουν» ψυχολογικά την ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ.

«Σήμερα στις 18:40 ΟΛΟΙ στο προπονητικό στο Ρέντη για να εμψυχώσουμε την ομάδα», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Τις υπηρεσίες του Πέτρου Μάνταλου θα στερηθεί και στην αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Άρη η ΑΕΚ (10/1, 19:30).

Ο Έλληνας άσος δε κατάφερε να προπονηθεί τις τελευταίες ημέρες ενώ έμεινε εκτός και από την την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό για τη Super League.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε για τον Άρη, λίγες ώρες πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ

Συγκεκριμένα ο Ρούμπεν Πάρντο ανέβασε υψηλό πυρετό, με αποτέλεσμα να κληθεί εσπευσμένα στην Αθήνα, για να τον αντικαταστήσει, ο Μανού Γκαρθία.

 Η αγωνιστική δράση με τους αγώνες ρεβάνς της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, ξεκινάει από σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου με τα παιχνίδια Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης και Βόλος – ΠΑΟΚ, ενώ το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ορίστηκε για τις 17 του μηνός στις 21.00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αστέρας Τρίπολης - Πανσερραϊκός 0-2
Παναιτωλικός - Athens Kallithea 3-2
ΑΕΛ - Ατρόμητος 1-1
ΟΦΗ - Κηφισιά 3-1
Λεβαδειακός - Νίκη Βόλου 1-1
ΠΑΟΚ - Βόλος 1-0

10/01
ΑΕΚ - Άρης (19:30)
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (21:30)

ΑΓΩΝΕΣ ΡΕΒΑΝΣ

10/01
Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης (15:00)
Βόλος - ΠΑΟΚ (17:00)

16/01: Ατρόμητος - ΑΕΛ (19:00)

17/01
Athens Kallithea - Παναιτωλικός (15:00)
Κηφισιά - ΟΦΗ (17:00)
Άρης - ΑΕΚ (19:00)
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (21:00)

18/01: Νίκη Βόλου - Λεβαδειακός (19.00)