Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Χρόνης Αηδονίδης: Τελευταίο αντίο με παραδοσιακές θρακιώτικες μελωδίες από στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βριλησσίων - ο ενταφιασμός του στο Μελίσσι Κορινθίας,

 aidonidis-khdeia-arthrou-2 

Αγαπημένες παραδοσιακές μελωδίες από την πατρίδα του, τη Θράκη, συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, σήμερα στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βριλησσίων Αττικής, τον σπουδαίο μουσικό, τραγουδιστή και δάσκαλο της ελληνικής μουσικής παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, σε ηλικία 95 ετών. 

Καλλιτέχνες, άνθρωποι ντυμένοι με παραδοσιακές σχολές και μουσικοί με τα παραδοσιακά τους όργανα είπαν το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στη διάσωση, καταγραφή και διάδοση της πλούσιας μουσικής παράδοσης της Θράκης. Βαθιά συγκινημένοι όλοι υποκλίθηκαν για τελευταία φορά στον μεγάλο δάσκαλο.

Ανάμεσά τους ο Γιώργος Νταλάρας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Λάκης Χαλκιάς, μέλη μουσικών και χορευτικών παραδοσιακών συλλόγων από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και απλός κόσμος που τον αγάπησε μέσα από τις υπέροχες ερμηνείες του.

Ακολούθησε στο Μελίσσι Κορινθίας, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στις 15.00 , τρισάγιο  στη μνήμη και  ακολουθησε  ο ενταφιασμός του στο κοιμητήριο του χωριού . Αν και Θρακιώτης, είχε αγαπήσει πολύ το Μελίσσι, μια και η σύζυγός του κατάγεται από το χωριό.

Διατηρούσε κατοικία και ερχόταν σε τακτά χρονικά  διαστήματα, γιατί  όπως ο ίδιος έλεγε τον ηρεμούσε αυτός ο τόπος .

Αφήνει σε όλους μας  μια σπουδαία παρακαταθήκη μουσικής

 Αιώνια η μνήμη του.