Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Ξυλόκαστρο: Πρόσκληση Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, διαμορφώνεται ως ακολούθως:

ΠΕΜΠΤΗ 26 Οκτωβρίου 2023

Ορίζεται γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 26ης Οκτωβρίου, μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2023. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούνται Εκκλησίες, Οργανισμοί, Γραφεία, Σύλλογοι, κατοικίες και καταστήματα γενικά, να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 Οκτωβρίου 2023

Σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την παραμονή της Επετείου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις. Πανηγυρική φωταγώγηση δημοσίων και δημοτικών κτηρίων, ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων, μνημείων, οδών, πλατειών και οικιών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου 2023.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Οκτωβρίου 2023

Ώρα 09:45 - Προσέλευση Επισήμων στον Ι. Ν. Αγίου Βλασίου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Ώρα 10:00 - Θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Βλασίου. Στη Δοξολογία καλούνται να παραστούν: Ο Ιερός Κλήρος όλων των εκκλησιών του Δήμου, Οι Εκπρόσωποι των Πολιτικών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Εκπρόσωποι Εφέδρων Αξιωματικών, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, οι Εκπρόσωποι Σωματείων – Συλλόγων, εκπρόσωποι των σχολείων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους καθώς και συμπολίτες.

Ώρα 10:45 - Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων και θα παραστούν οι ως άνω εκπρόσωποι. Ο Πανηγυρικός της Ημέρας θα εκφωνηθεί από την καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου, Κα Μαρία Μπανιώτου. Ακολούθως, θα τηρηθεί ενός (1) λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. Τέλος θα ακολουθήσει ο Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική.

Ώρα 11:30 - Θα γίνει παρέλαση ενώπιον των Επισήμων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου, επί της Π. Τσαλδάρη από το Μνημείο των ΗΡΩΩΝ μέχρι την πλατεία Αγίου Βλασίου. Τα θέματα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει ο υπεύθυνος του Ιερού Ναού και τα θέματα της κυκλοφορίας και της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.

Τελετάρχες: κ . Φιλιππάκη Σοφία, κ. Φόρτης Ιωάννης