Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Reuters: «Τέσσερις Έλληνες νεκροί από την ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη»

Reuters: «Τέσσερις Έλληνες νεκροί από την ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη» 

 Τα τέσσερα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, όπως ανέφερε χθες (17/09) ο Υπουργός Υγείας της ανατολικής κυβέρνησης της Λιβύης.

Από το «φρικτό» δυστύχημα τραυματίσθηκαν ακόμη 15 άνθρωποι, εκ των οποίων επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον Οθμάν Αμπντουλτζαλέλ, ο οποίος μίλησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου. Η είδηση μεταδίδεται από αραβικά Μέσα ενημέρωσης και το πρακτορείο Reuters, ενώ δεν επιβεβαιώνεται από τις ελληνικές Αρχές.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε διαψευστεί η εν λόγω είδηση, ούτε από το υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικής Άμυνας, ούτε από το ΓΕΕΘΑ, το οποίο νωρίτερα είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία γινόταν λόγος για τροχαίο ατύχημα στο οποίο υπήρχαν ελαφρά τραυματίες. 

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι ένα λεωφορείο που μετέφερε ιατρικό προσωπικό συγκρούστηκε με ένα όχημα που κινείτο προς την αντίθετη κατεύθυνση, αλλά δεν επιβεβαίωσε τους θανάτους.

«Τα αίτια και οι συνθήκες του συμβάντος διερευνώνται σε συνεργασία με τις λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τη συγκέντρωση του προσωπικού στη Βεγγάζη και τον επαναπατρισμό του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, η ελληνική ομάδα διάσωσης είχε 16 μέλη συν τρεις διερμηνείς.