Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Βουλή Τηλεόραση Εβδομαδιαίες Προτάσεις 18/9-24/9 2023
















ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 18/9-24/9 2023









Φρανκ Κάπρα, Ήταν μια Φορά η Αμερική

Δευτέρα, 18/9 στις 23:00







Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Ντιμίτρι Κουρτσίν. (Γαλλία, 2020). Η ζωή και το έργο του Φρανκ Κάπρα, ενός Ιταλού μετανάστη  που πίστεψε και έζησε το αμε­ρικάνικο όνειρο και έγινε ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του παγκόσμιου κινηματογράφου.










Μια Ταινία, Μια Εποχή: Ο Κανόνας

του Παιχνιδιού

Τρίτη, 19/9 στις 23:00







Γαλλική σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ται­νιών. Ο Ζαν Ρενουάρ γυρίζει τον «Κανόνα του Παιχνι­διού» το 1939, απεικονίζοντας τη γαλλική αριστοκρα­τία με χιούμορ, ενώ τεχνικά σπάει τους αφηγηματικούς κώδικες. Τοποθετημένη χρονικά την παραμονή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε ένα κλίμα αντισημιτισμού, η ταινία αποτελεί το σκληρό πορτρέτο ενός κόσμου σε παρακμή και ειδικά της γαλλικής ελίτ, που επιπόλαια αδιαφορεί για τους επικείμενους κινδύνους.










Τα Αρχεία Αποκαλύπτουν

Τετάρτη, 20/9 στις 23:00








Μια σειρά που φέρνει στο φως σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ού αιώνα, αποκρυπτογρα­φώντας την κινηματογραφική εικόνα.










Βουλής Βήμα

Πέμπτη 21/9 στις 23:00








Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Η δια­χείριση των φυσικών καταστροφών. Η επόμενη μέρα για την Πολιτική Προστασία και ο ρόλος της ΕΜΥ, του Εθνικού Αστεροσκοπείου και των Ενόπλων Δυνάμεων.













Η Νύχτα του Σαν Λορέντζο Παρασκευή, 22/9 στις 22:00




Ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι με τους Ομέρο Αντονούτι, Μαργκαρίτα Λο­τζάνο, Σαμπρίνα Βανούτσι (1982). Η οδύσσεια των κα­τοίκων ενός χωριού της Τοσκάνης, που το καλοκαίρι του 1944 ξεκινούν να συναντήσουν τους συμμάχους, παρά τις αντίθετες διαταγές των Γερμανών.













Αντέχοντας στον Χρόνο

Σάββατο, 23/9 στις 18:00





Νέα ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Κα­θηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελ­ληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 23/9 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Ακίνητο Ποτάμι

Σάββατο, 23/9 στις 23.00








Ταινία του Άγγελου Φραντζή με πρωταγωνιστές την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου (Συμπαραγωγή Ελλάδας-Γαλλίας-Λετονίας 2018). Η Άννα και ο Πέτρος, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα που πρόσφατα μετακόμισε σε μια βιομηχανική πόλη της Σι­βηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι η Άννα είναι έγκυος, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις το τελευταίο διάστη­μα. Τον απάτησε; Μήπως έχουν πέσει θύματα συνωμο­σίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα;










Αστεροειδής

Κυριακή, 24/9 στις 17:30




Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Μεντί Αλιπούρ (Ιράν 2021). O Ιμπραήμ είναι δώδεκα ετών. Ζει με τη μητέρα του και τα πέντε αδέρφια του σε ένα δίχωρο παράπηγμα στη μέση της ερήμου, πολύ μακριά από το πιο κοντινό χωριό. Πέρα από το να θρέψουν τα μικρά και να εξα­σφαλίσουν το πιστοποιητικό γέννησής τους, η μεγάλη έγνοια του Ιμπραήμ και της μητέρας του είναι να χτίσουν ένα σπίτι στο χωριό, ώστε να αποφύγουν τις επίπονες καθημερινές μετακινήσεις.













Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία