Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης: ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΓΕΩΧΩΡΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ


Καλησπέρα σας

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την πραγματοποίηση ενός προγράμματος επιμόρφωσης σε θέματα ψηφιακών γεωχωρικών τεχνολογιών/γεωπληροφορικής, που διοργανώνουμε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και του οποίου έχω την  επιστημονική ευθύνη.

Βρισκόμαστε στην  εποχή της Γεωργίας 4.0, ενώ ήδη έχουν μπει οι βάσεις της Γεωργίας 5.0 (agricultural robots), και επομένως ήδη τα θέματα της ψηφιακής γεωργίας πρέπει να είναι ανάμεσα στις γνώσεις/δεξιότητες όλων των ασχολούμενων με τη γεωργία και γενικότερα με τον πρωτογενή τομέα. Κάτω από αυτό το βασικό στόχο δημιουργήσαμε στο ΓΠΑ έναν κύκλο επιμορφωτικών προγραμμάτων προσπαθώντας να καλύψουμε άμεσες ανάγκες χρησιμοποίησης και εκμετάλλευσης των δεδομένων των ψηφιακών μέσων που χρησιμοποιούνται κατά την άσκηση  της γεωργίας.

Βασικές πληροφορίες του επιμορφωτικού προγράμματος:

Τίτλος: "ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΓΕΩΧΩΡΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"

Λήξη εγγραφών: 20/09/2023

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2023

ECTS: 2,8

Διάρκεια: 1,5 μήνες

Ασύγχρονη εξ' αποστάσεως, Σύγχρονη εξ' αποστάσεως,  Δια ζώσης,

Πιστοποιητικό: Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει τη δυνατότητα στους επιμορφούμενους, ακόμα και αν δεν έχουν καμία προηγούμενη εμπειρία, να εξοικειωθούν στις γεωχωρικές ψηφιακές τεχνολογίες, στην καταγραφή των παραμέτρων που επηρεάζουν το σύστημα εδάφους – κλίματος – καλλιέργειας (αισθητήρες εδάφους κλίματος και βλάστησης, εφαρμογές καταγραφής, ΣμηΕΑ - drone) καθώς στη διαχείριση – χρήση της παραγόμενης ψηφιακής χωρικής πληροφορίας (διαδικτυακές πλατφόρμες και διαδικτυακά γεωχωρικά παρατηρητήρια).

Αναλυτικές πληροφορίες στη σελίδα:  Γεωπληροφορική και ψηφιακές γεωχωρικές τεχνολογίες στην άσκηση της γεωργίας και στην προστασία του περιβάλλοντος - ΚΕΔΙΒΙΜ (kedivimaua.gr)

Σας ευχαριστώ

Δ. Καλύβας

_______________________________________________

Διονύσιος Καλύβας

Καθηγητής Αξιολόγησης Γαιών, ΓΠΣ & Χωρικής Ανάλυσης

Δ/ντής Τομέα Εδαφολογίας και Γεωργικής Χημείας

Ερευνητική Μονάδα GIS ΓΠΑ

Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ιερά Οδός 75, 118 55 Αθήνα

Τηλ. 210 5294091, Κιν. +30 6944223727


tsaliagkou@gmail.com