Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Αστέρας Δερβενίου μιά ομάδα που παίζει μόνο για την πάρτη της... και δημιουργεί ρεκόρ - Ποιός είναι ο "Μιστερ γκολ"

 

 

Στο Δερβένι , εκεί ψηλά ,στο λόφο της Κούριας, στο “Κώστας Βυζάς”, ενα γήπεδο με όνομα που σημαίνει πολλά για την ιστορία του Αστέρα Δερβενίου, υπάρχει μια αντίληψη για το ποδόσφαιρο  που δεν συναντάς εύκολα στην Ελλάδα. Ο Αστέρας παίζει μόνο για την πάρτη του...

 Οι “μπλέτης δυτικής Κορινθίας παίζουν για την χαρά του ποδοσφαίρου, για την μάχη στα ίσα, για το ωραίο θέαμα. Μπορεί να πηγαίνεις στο γήπεδο και λες “θεε μου τι φωνακλάδες είναι αυτοί;”, όμως μακάρι να υπήρχαν κι άλλα τόσο αυθεντικά γήπεδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανένας αντίπαλος δεν περνάει εύκολα στο Δερβένι. Θα πρέπει να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο χορτάρι για να πάρει κάτι θετικό εκεί, όποιο όνομα κι αν γράφει η φανέλα.

Στην 1η θέση ( Πρωταθλητής) τερμάτισε ο Αστέρας με 75 βαθμούς την σεζόν που μόλις τελείωσε στο πρωτάθλημα της Β΄Κορινθίας και μάλιστα με διαφορά 17 βαθμών από την 2η ομάδα ( Άρης Βοχαϊκού). Μια ανεπανάληπτη επιτυχία που πέτυχαν τα «παιδιά» του Βασίλη Μιχαλόπουλου και παίρνει διαστάσεις θριάμβου καθώς  ο Αστέρας Δερβενίου συγκαταλέγεται στις πιο δυναμικές σε επίθεση ομάδες της χώρας καθώς είναι η καλύτερη 2η ομάδα στην Πελοπόννησο με 107 τέρματα ( μετά τον ΠΑΟ Βάρδας 112 γκολ). Παλιοί και νέοι, κατάφεραν σύντομα να αποκτήσουν το προσωνύμιο των “μαχητών” και τα έβγαλαν πέρα μια χαρά. Σε αυτό ως συνήθως μεγάλη συμμετοχή  η υπό τον Βλάση Κουρή διοίκηση  αλλά και ο κόσμος του Δερβενίου και των γύρω χωριών. Αγωνιστικά τώρα το προφίλ ήταν πολύ δυναμικό αλλά και επιθετικό. Άλλωστε αυτό μαρτυρούν τα 107 τέρματα που πέτυχαν φέτος τα παιδιά του Αστέρα , ένα ρεκόρ , που θα το ζήλευαν ακόμα ομάδες και της Α΄ Εθνικής κατηγορίας.

Αλλά για την ανεπανάληπτη αυτή επιτυχία ας γνωρίσουμε την παρέα των «κανονιέρηδων» που σημείωσαν αυτό το ανεπανάληπτο ρεκόρ στο φετινό "μαραθώνιο" των 30 στροφών του πρωταθλήματος και έστειλαν τον Αστέρα στους  «7 ουρανούς» . Πρώτος ο δαιμόνιος "μίστερ γκολ" Χρήστος Βυζάς, ένα 26χρονο παιδί, με καταγωγή από το Χελυδόρι που ξέρει αλήθεια πολύ μπάλα, αναδείχτηκε στον πρώτο σκόρερ του Αστέρα με τα 23 του γκολ, μερικά πανέμορφα ... βοήθησε τα μέγιστα. Τον ακολουθεί κατά πόδα με 22 τέρματα ένας θρύλος του Κορινθιακού ποδοσφαίρου ο Τάκης Παππάς που συνέβαλλε για το μεγαλείο του Αστέρα. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Τάκης Παππάς είναι γιος μιας άλλης μορφής , δόξας που ανέδειξε το Κορινθιακό ποδόσφαιρο , του παλιού τερματοφύλακα της Κορίνθου , Σταύρου Παππά...  

Σκόρερ επίσης , εκτός από τους δύο προαναφερόμενους, αναδείχθηκαν και οι: Άρης Πράττος (14 τ.), Πετρόπουλος (12 τ.), Κλοντίν (8 τ),  Βασίλης Βράζιος (6 τ.), Ντερβίνσι (5 τ.), Σέρζιο Λέκα (4 τ.), Λέσι Κλέβιν (4 τ.), Μάρκος Μπούκης (3 τ.), Χατζηπαππάς (1 τ.), Αιμιλιανό Ταφάη ( 1τ.) , Παλαιολόγος ( 1 τ.) και ένα αυτογκόλ.

Οι όμορφες πτήσεις στον Αστέρα Δερβενίου της "μπλε" δύναμης της Δυτικής Κορινθίας θα συνεχιστούν και στο μέλλον με ακόμη καλύτερες πορείες. Υπάρχει αγάπη και σύμπνοια και είναι το πιο σημαντικό από όλα.