Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ΣΤΟ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ - ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με μία άκρως ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εκδρομή σπουδαστών διαφόρων επαγγελμάτων υγείας στο Κέντρο Αποκατάστασης της Τρίπολης συνεχίστηκε η στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Καλαμάτας. Οι σπουδαστές του Ιδιωτικού ΙΕΚ από τα Τμήματα Νοσηλευτικής, Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Προπονητικής είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων τους σε πραγματικό χρόνο και να ενημερωθούν για 

καινοτόμες θεραπείες από το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Αποκατάστασης της Τρίπολης.

Συνοδευόμενοι από τρεις εκπαιδευτές οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ αποκομίζοντας χρήσιμες εμπειρίες και πλούσιες εικόνες που θα τους βοηθήσουν σημαντικά προκειμένου να συνδέσουν τη θεωρητική τους εκπαίδευση με την πρακτική άσκηση των ειδικοτήτων τους.

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας των δύο μεγάλων  Ιδιωτικών Οργανισμών οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Καλαμάτας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ της Τρίπολης ενώ το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Αποκατάστασης έχει ήδη πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια στο Ιδιωτικό  ΙΕΚ της Καλαμάτας προσφέροντας ειδικές γνώσεις για θεραπείες που εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία στο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ( όπως η Νευροανάδραση ).

Η επίσκεψη των σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26/1/23 με την Πρόεδρο του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη να τους υποδέχεται θερμά και να τους συγχαίρει για την επιλογή των επαγγελμάτων υγείας που έκαναν: " Εκτός από έξυπνη η επιλογή σας δείχνει ότι έχετε διάθεση προσφοράς στον άνθρωπο και αυτό με ευχαριστεί ιδιαίτερα. Πάντα χαίρομαι όταν βλέπω νέα άτομα, όπως είστε  εσείς, να έχουν τέτοιες ευαισθησίες" τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Καρνιαδάκη μιλώντας προς τους σπουδαστές.

Στη συνέχεια ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος μαζί με τον Υπεύθυνο Marketing κ. Γιώργο Καδά ξενάγησαν τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτές τους στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Η πολυμελής αποστολή του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είδε από κοντά το ρομποτικό εξοπλισμό, τον ομαδικό κρυοθάλαμο ( -110 βαθμούς Κελσίου ), τις δύο πισίνες, το Τμήμα Νευροανάδρασης και όλα τα υπόλοιπα Τμήματα του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και στο τέλος απόλαυσε τις λιχουδιές που είχε ετοιμάσει με πολύ μεράκι και φαντασία το Τμήμα Εστίασης του Κέντρου.

Αργά το μεσημέρι της ίδιας μέρας η αποστολή των σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Καλαμάτας πήρε το δρόμο του γυρισμού. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η εκπαιδευτική εκδρομή στην Τρίπολη στέφθηκε με επιτυχία και αυτό το φανέρωναν τα χαμόγελα όλων αυτών των νέων ανθρώπων που δηλώνουν έτοιμοι να μπουν στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και να προσφέρουν με τις γνώσεις τους. 'Ολοι εμείς εδώ στο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ τους περιμένουμε και τους ευχόμαστε να έχουν υγεία και δύναμη.

 

ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

2Ο χλμ. Παλαιάς Επ. οδού Τρίπολης – Τεγέας | ΤΡΙΠΟΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ