Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Κύπελλο Ελλάδος: Τα πρώτα δύο εισιτήρια για τα ημιτελικά - Ώρα… πρόκρισης στο Βικελίδης σε ένα ματς… τελικό | “Τσεκάρει” το εισιτήριο η ΑΕΚ στις Σέρρες.

 

Γνωστές θα γίνουν απόψε οι πρώτες δύο ομάδες που θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος για τη σεζόν 2022-23.  

Οι ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδος ξεκινούν σήμερα (25/1) και τα βλέμματα είναι στραμμένα στον αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό σε έναν… τελικό πρόκρισης, ενώ η “Ένωση” “κλειδώνει” το εισιτήριο για τα ημιτελικά στις Σέρρες.

Στις 17:30 και στο πρώτο χρονικά ματς, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας και θέλει να “τσεκάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, καθώς το 3:0 στην “OPAP Arena” δεν αφήνει κανένα περιθώριο έκπληξης στην ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη. Η “Ένωση” αναμένεται να παραταχθεί με αρκετές αλλαγές, αφού ο Ματίας Αλμέιδα άφησε εκτός τους Λιβάι Γκαρσία, Βίντα, Μουκουντί, Πινέδα, Άμραμπατ, Χατζισαφί και Ελίασον. Αντίθετα, επιστρέφουν οι Γαλανόπουλος και Σιντιμπέ, που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν το τελευταίο διάστημα. Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ : Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Ντάικο, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Φαν Βερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Φερνάντες, Κοσίδης, Μαχαίρας.

 Από την πλευρά του ο Παύλος Δερμιτζάκης , στον Πανσεραϊκό προτίθεται να κάνει όπως και στο πρώτο παιχνίδι ροτέισον, κρατώντας τέσσερις-πέντε βασικούς παίκτες στον πάγκο, από τη στιγμή που για τα «λιοντάρια» προέχει η μάχη στο πρωτάθλημα και η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα. Η αποστολή του Πανσερραϊκού: Κατσίκας, Τσομπανίδης, Γιαννίκογλου, Ζέρης, Πεταυράκης, Λυμπεράκης, Γιανναράκης, Αυλωνίτης, Παντεκίδης, Κολομπίνο, Θυμιάνης, Στάϊκος, Σιόντης, Ανακογλου, Σοφιανός, Μούργος, Κανίς, Μασκανάκης, Κατσαντώνης, Παπαβασιλείου, Μπαϊροβιτς, Στίνα, Σαϊντ.

Ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 19:30 στον δεύτερο προημιτελικό του στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, σε ένα ματς… τελικό για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Με το πρώτο ματς να έχει λήξει με σκορ 1:0 υπέρ των Πειραιωτών και τα εκτός έδρας γκολ να μην μετράνε, οι “κίτρινοι” ψάχνουν την… ολική ανατροπή, αφού με νίκη με διαφορά ενός τέρματος το ματς οδηγείται στην παράταση. Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν ισοπαλία ή νίκη για να πάνε στους “4”.  Ο Μίτσελ πήρε στην αποστολή τον νεοαποκτηθέντα Ραμόν και ενδέχεται να κάνει κάποιες αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Ο Ισπανός τεχνικός πήρε μαζί του στην Θεσσαλονίκη τους εξής ποδοσφαιριστές: Ανδρούτσος, Μπακαμπού, Μπουχαλάκης, Χρυσόπουλος, Σισέ, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Ινμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μασούρας, Ντόη, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ραμόν, Ροντινέι, Γκάρι Ροντρίγκες, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Βαλμπουενά, Βρουσάι

Από την άλλη,ο Άλαν Πάρντιου στον Άρη υπολογίζει στους Νταμπό, Εμπακατά, Ενκουλού, Καμαρά και Καμάτσο, ενώ μένει να φανεί τι θα γίνει με τον Ντάνιελ Μαντσίνι, που… προβάρει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.Αναλυτικά η αποστολή του Άρη: Κουέστα, Σιαμπάνης, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία, Μανού Γκαρσία, Νταρίτντα, Ντουκουρέ, Γκρέι, Λουίς Πάλμα, Ετέμπο, Μαντσίνι, Πίρσμαν, Μαζικού, Οντουμπάτζο, Μαρμαρίδης Σγούρος, Χατζηιωάννου, Τανούλης, Παναγίδης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των προημιτελικών:

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου

Απόλλων Παραλιμνίου – Λαμία 1-2
ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 3-0
Ολυμπιακός – Άρης 1- 0
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2- 0

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ (0-3 α' ματς)
Ώρα έναρξης: 17.30 - COSMOTE SPORT 2
Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
Βοηθοί: Τζιουβάρας (Κοζάνης), Κόλλιας (Ηπείρου)
Τέταρτος: Αλ. Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Άρης - Ολυμπιακός (0-1 α' ματς)
Ώρα έναρξης: 19.30 - COSMOTE SPORT 1
Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρίας)
Βοηθοί: Άλμπερτ (Ουγγαρίας), Τοτ (Ουγγαρίας)
Τέταρτος: Στ. Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
VAR: Κούλτσαρ (Ουγγαρίας), Ψαρρής (Ζακύνθου)

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 

17:30 Λαμία – Απόλλων Παραλιμνίου
19:30 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ