Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 1-3: Με δεύτερη τριάρα στην 4αδα!

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 1-3: Με δεύτερη τριάρα στην 4αδα! 

Η ΑΕΚ έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου αφού, μετά το 3-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο επαναληπτικός στις Σέρρες είχε μετατραπεί σε διαδικαστικού χαρακτήρα αναφορικά με το ποιος θα περάσει.

Όχι πάντως για τον Πέτρο Μάνταλο, που σκόραρε τα δύο, από τα τρία γκολ της ομάδας του στην επικράτηση με 3-1.

Ο Aλμέιδα διατήρησε μόνο τον Φαν Βέερτ από τους βασικούς του στο τελευταίο ματς με τον Ιωνικό, αλλά κι οι «ρεζέρβες» που μπήκαν υπηρέτησαν το σχέδιο του.

Ο Γκατσίνοβιτς που επανήλθε βασικός, μετά από 73 μέρες, έψαξε με κάθε τρόπο το γκολ αλλά ήταν ο Έλληνας διεθνής μέσος που έπειτα από συνεργασία του Σέρβου με τον Τσούμπερ και «σπάσιμο» του τελευταίου άνοιξε το σκορ (21').

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη (πρωτοπόρος στον Β' όμιλο της Super League 2 αντέδρασε στην επανάληψη κι έγινε η πρώτη που σκοράρει κατά της ΑΕΚ στο τρέχον Κύπελλο, μετά από 5 αγώνες!

Ο Kατσαντώνης ισοφάρισε στο 49', μετά από σέντρα του Σάιντ, που πήρε μετά την ατομική προσπάθεια του Κολομπίνο, αλλά τα «λιοντάρια» κι οι φίλοι τους δεν το χάρηκαν για πολύ αφού στην επόμενη φάση (51') ο Mάνταλος, με καρφωτή κεφαλιά, από σέντρα του Σιντιμπέ ξαναδώσει στον «δικέφαλο» το προβάδισμα.

Ως το φινάλε οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες με κεφαλιά του Κοσίδη (απόκρουση Κατσίκα) και τον Αραούχο (ο Κατσαντώνης απέκρουσε πριν τη γραμμή ...ραμπόνα του) πριν ο Mαχαίρας με δυνατό σουτ εκτός περιοχής (80'), από μεταβίβαση του Koσίδη έκανε το 3-1.

Στην επόμενη φάση ο «δικέφαλος» θ' αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Άρης - Ολυμπιακός.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κάτσικας - Ζέρης, Λυμπεράκης, Γιανναράκης, Παντεκίδης – Στάικος (61’ Θυμιάνης), Κολομπίνο (73’ Στίνα) – Μούργος (73’ Μασκανάκης), Σοφιανός (82’ Σιόντης), Κατσαντώνης – Σαΐντ (61’ Kανίς).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς - Ραντόνια, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας – Γαλανόπουλος (67’ Φράνσον), Φερνάντες (62’ Μαχαίρας), Γκατσίνοβιτς (67’ Αραούχο), Μάνταλος - Τσούμπερ, Φαν Βέερτ (67’ Κοσίδης).