Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 2-0: Ποδαρικό με νίκη…

 Παναιτωλικός – Ατρόμητος 2-0: Ποδαρικό με νίκη… 

Ποδαρικό στο 2023 με νίκη έκανε ο Παναιτωλικός, καθώς επικράτησε στο γήπεδό του του Ατρόμητου Περιστερίου με 2-0. Πριν από αυτό το ματς η ομάδα του Αγρινίου είχε μία νίκη σε εννέα συνολικά αγώνες και με το τρίποντο επέστρεψαν τα χαμόγελα στις τάξεις του συλλόγου

Στο πρώτο μέρος ο Παναιτωλικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο. Στο ίδιο διάστημα, ο Ατρόμητος διαχειρίστηκε εξαιρετικά το

αριθμητικό του μειονέκτημα (αποβλήθηκε ο Γιαννιώτης στο 23’) και κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Οι Περιστεριώτες κλείστηκαν για ένα δεκάλεπτο μετά την αποβολή, αλλά στη συνέχεια βρήκαν τα πατήματά τους. 

Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός ήταν πιο αποφασιστικός και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ και να πάρει το τρίποντο.

Στο 18’ ο Σενγκέλια πάσαρε στον κενό χώρο τον Ξενιτίδη, όμως το σουτ του τελευταίου βρήκε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σενγκέλια έφυγε επικίνδυνα στην αντεπίθεση και τον ανέτρεψε έξω από την περιοχή ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Γιαννιώτης. Οι δύο παίκτες τραυματίστηκαν και αφού τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο ρέφερι Μαλούτας απέβαλε τον γκολκίπερ της Περιστεριώτικης ομάδας και κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μάριτς. Στο 34’ ο Καρέλης από ευνοϊκή θέση δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και ο ίδιος παίκτης στο 45’ έπιασε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι η οποία έφυγε άουτ.

Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός ανέβασε στροφές και άνοιξε το σκορ στο 46’. Ο Σενγκέλια εκτέλεσε κόρνερ και ο Καρέλης που ήταν με την πλάτη στο πρώτο δοκάρι, έκανε τακουνάκι, πέτυχε εντυπωσιακό γκολ και άνοιξε το σκορ για τους Αγρινιώτες. Στο 51’ σέντρα του Ρομπάιγ πέρασε από όλους και κατέληξε άουτ. Οι Περιστεριώτες φώναξαν για πέναλτι σε τράβηγμα του Ροτάριου, αλλά ο Μαλούτας διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το ματς στο 62’ διακόπηκε προσωρινά με τον Κιάρντανσον να βρίσκεται στο έδαφος μετά από σκληρό φάουλ του Φλόρες. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, ωστόσο δεν δόθηκε ούτε κίτρινη κάρτα. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 74’ με κεφαλιά ο Χουχούμης, μετά από κόρνερ του Σενγκέλια.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης-,Αποστολάκης, Λάρσον (90’ Μαλής), Μλάντεν, Χουχούμης-, Ξενιτίδης (76’ Χατζηθεοδωρίδης)-, Φλόρες (68’ Μάρτενσον), Ντίας, Νταγκό (68’ Κολοβός), Σενγκέλια-, Καρέλης (76’ Πέδρο).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Γιαννιώτης-, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Στρούγγης, Αθανασίου-, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Φρίντγιονσον (25’ Μάριτς)-, Ρομπάιγ (66’ Κλωναρίδης), Ροτάριου (73’ Τζαβίδας), Κιάρντασον (73’ Οικονομίδης).