Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Eurovision 2023: Άνοιξε η πλατφόρμα της ΕΡΤ για δήλωση συμμετοχής του κοινού στην Ελληνική επιλογή!

 https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2022/11/Eurovision-Song-Contest-2023-Greece-ERT.jpg

Όπως σας ενημερώσαμε με άρθρο μας, η διαδικασία για την επιλογή συμμετοχής της Ελλάδας στη Eurovision 2023 άλλαξε! Συγκεκριμένα, στη διαδικασία συμμετέχει και το κοινό, εκτός από την 7μελή επιτροπή της ΕΡΤ.

Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της «Επιτροπής Κοινού» και να

ψηφίσουν το τραγούδι που προτιμούν, μπορούν να υποβάλουν αίτημα συμμετοχής στο site της ΕΡΤ https://eurovision.ert.gr και στο ειδικό πεδίο που έχει διαμορφωθεί (“Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ”).

Η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα άνοιξε σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, στις 10 το πρωί και θα παραμείνει ανοιχτή για 48 ώρες, έως το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, επίσης στις 10 το πρωί.

Τα εβδομήντα μέλη της Επιτροπής θα προκύψουν ύστερα από κλήρωση και διαδικασία που διασφαλίζει το αδιάβλητο και την ηλικιακή αντιπροσωπευτικότητα του κοινού της Eurovision και η οποία θα καταγραφεί και σε video. Συγκεκριμένα θα κληρωθούν 25 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 18-24 ετών, 20 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 25-34, 15 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 35-44 και 10 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 45+.

Η συμπλήρωση της αίτησης αποτελεί μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί, εκτός από τα προσωπικά τους στοιχεία, να δηλώσουν ότι αποδέχονται τους όρους που θέτει η ΕΡΤ, η οποία θα τηρήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες προστασίας των προσωπικών δεδομένων που θα υποβληθούν μόνο για το σκοπό αυτό.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και ως εκ τούτου τα έξοδα μετακίνησης για τους εκτός Αττικής θα βαρύνουν το κάθε ενδιαφερόμενο. Επίσης, αποκλείονται όσοι εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τις υποψηφιότητες, τους υποψηφίους, τις εταιρείες, τη διαδικασία και την ΕΡΤ. Όλοι θα πρέπει να δηλώσουν υπεύθυνα ότι συναινούν ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε διαρροή μέσα από τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

Το τραγούδι της Ελλάδας θα προκύψει από συνδυασμό των δύο αποτελεσμάτων, τόσο της Επιτροπής Κοινού όσο και της 7μελούς Επιτροπής της ΕΡΤ, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού, έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ. Δηλαδή ακριβώς όπως θα προκύψει το νικητήριο τραγούδι στον Τελικό της Εurovision 2023, ύστερα από την πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες ψηφοφορίας. Είναι η πρώτη φορά που η ΕΡΤ ακολουθεί αυτή τη διαδικασία για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: ogaegreece.com