Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

112 για φωτιά σε εργοστάσιο ελαστικών σε Ασπρόπυργο: Κλείστε πόρτες και παράθυρα – Καταφύγετε σε κλειστό κτίριο

 

 112 για φωτιά σε εργοστάσιο ελαστικών σε Ασπρόπυργο: Κλείστε πόρτες και παράθυρα – Καταφύγετε σε κλειστό κτίριο

Έκρυθμη είναι η κατάσταση με τους Ρομά μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη και η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Οι Ρομά έβαλαν φωτιά σε εργοστάσιο ελαστικών στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο και πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στη Δυτική Αττική. 

Το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής έστειλε μήνυμα 112 στους πολίτες της Αττικής λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης λόγω της μεγάλης φωτιάς σε επιχείρηση ελαστικών στον Ασπρόπυργο. 

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Αν βρίσκεστε στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, περιοχή Ασπροπύργου, καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών. Εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί. Κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Στον χώρο της επιχείρησης στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ επιχειρούν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής και 25 πυροσβέστες.

Νωρίτερα ομάδες Ρομά είχαν κλείσει την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων βάζοντας φωτιές σε λάστιχα στο δρόμο με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και στον προαστιακό καθώς οι φωτιές ήταν κοντά στις γραμμές. Παράλληλα οι Ρομά έκλεισαν και την εθνική οδό Πατρών – Πύργου στα Βραχνέικα για τουλάχιστον 1,5 ώρες με φωτιές σε λάστιχα.