Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Ημερίδα στην Αρχαία Κόρινθο για την τουριστική προβολή και ενίσχυση της ξεχωριστής αυτής περιοχής

 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a4/Apollo_Temple_of_Corinth_%28%CE%9D%CE%B1%CF%8C%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%91%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B1_%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BD_%CE%9A%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B8%CE%BF%29.jpg 

O Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου και η δημιουργική ομάδα, παρουσιάζουν, στις 18 Δεκεμβρίου 2022, στο συνεδριακό χώρο “Απόστολος Παύλος”, στις 11 το πρωί, στην Αρχαία Κόρινθο την ημερίδα “ΑΦΝΕΙΟΣ ΑΦΘΟΝΟΣ | πολιτισμός – προορισμός – γαστρονομία”, με στόχο την τουριστική προβολή της περιοχής.

Σε ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της Πελοποννήσου, η περαιτέρω ενδυνάμωση και προώθηση του, αποτελεί ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Αρχαία Κόρινθος… Σε ένα τόπο νευραλγικό και σε ένα σημείο πραγματικό «κόμβο», το αφήγημα του προορισμού, ξεδιπλώνει, κάθε δυνατή πτυχή του, από την ιστορία και τον πολιτισμό, μέχρι την αγροδιατροφή και την γαστρονομία.

Ως Αφνειός, αναφέρεται, ήδη από τον Όμηρο και αυτό, λόγω της εύφορης γης, που απλώνεται, γύρω από τον Ακροκόρινθο, με ένα μικροκλίμα που έκανε, αλλά συνεχίζει και κάνει… θαύματα.

Με τα συστατικά στοιχεία του πολιτισμού και των τοπικών προϊόντων, να αποτελούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του τόπου του τόπου αυτού.