Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Οι “περίεργες” εισηγήσεις στον Μητσοτάκη για εκλογές με αντίπαλο τον… στρατηγό χειμώνα

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/11/Screenshot-2022-11-28-at-12.28.19-PM.png 

Του Νίκου Φυλάγγελου

Είναι να… γελάει κανείς, όπως συνήθιζε να λέει ο Συρίγος. Με αφορμή τη διαφορετική φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθε φορά στις περιοδείες του ανά τη χώρα, τα σενάρια για επίσπευση της εκλογικής αναμέτρησης φουντώνουν.

Το χαμηλό επίπεδο ανάλυσης που διακρίνει την πλειοψηφία των ΜΜΕ

στη χώρα μας, δεν ξενίζει. Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο στοιχείο είναι ότι, υπάρχουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και… χειροκροτητές στη δημόσια σφαίρα, η πλειοψηφία των οποίων δεν έχει αναφορές στον χώρο της Κεντροδεξιάς, αλλά σιτίζονται στον στάβλο των “περαστικών”, που του εισηγούνται να προχωρήσει σε εκλογές άμεσα. Τους επόμενους μήνες.

Δηλαδή, εκλογές είτε Ιανουάριο-Φεβρουάριο, είτε Μάρτιο-Απρίλιο, στο ξεκίνημα της άνοιξης. Δηλαδή, εκλογές με… αντίπαλο τον “στρατηγό χειμώνα”, που δεν ξέρεις πώς θα αποφασίσει να συμπεριφερθεί στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου. Δηλαδή, εκλογές είτε με τους Έλληνες να ασφυκτιούν για τη δυσκολία τους να ανταπεξέλθουν στα δυσβάσταχτα βάρη της θέρμανσης, που προστίθενται σε αυτά της ακρίβειας στα super market, είτε… λίγο μετά, όταν ακόμη οι μνήμες θα είναι νωπές.

Πόσο ανόητος μπορεί να είναι κάποιος, για να κάνει τέτοιες εισηγήσεις; Ανόητος ή… βαλτός, θα προσέθετε κανείς. 

ysterografa.gr