Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Πρόκριση ώρα… μηδέν - Αρχίζει η 3η αγωνιστική στο Μούντιαλ του Κατάρ

  

Η τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ξεκινά από τον πρώτο και δεύτερο όμιλο, με τις ομάδες να τα δίνουν όλα για… όλα, για μία θέση στους “16” του κόσμου.

Για τον πρώτο όμιλο, η Ολλανδία αντιμετωπίζει το Κατάρ, που έχει ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια, με τους “οράνιε” να κυνηγούν τη νίκη με… γκολ, καθώς έχουν την ίδια ακριβώς διαφορά με το Εκουαδόρ (4 βαθ. +2) και θέλουν να τερματίσουν στην πρώτη θέση του γκρουπ. Ο Ισημερινός από την άλλη, αντιμετωπίζει τη Σενεγάλη, με την ισοπαλία να αποτελεί ασφαλές αποτέλεσμα καθώς προκρίνεται. Οι Αφρικανοί, θέλουν μόνο νίκη για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και να αποκλείσουν το Εκουαδόρ.

Το πρόγραμμα του Α’ Ομίλου:
17:00 Εκουαδόρ-Σενεγάλη
17:00 Ολλανδία-Κατάρ

Βαθμολογία:
1. Ολλανδία   (3-1) 4
2. Εκουαδόρ  (3-1) 4
3. Σενεγάλη   (3-3) 3
4. Κατάρ        (1-5) 0

Μάχες πρόκρισης και στον δεύτερο όμιλο, με όλες τις ομάδες να διατηρούν ελπίδες, να βρεθούν στους “16” της διοργάνωσης. Οι ΗΠΑ, που έχουν δύο βαθμούς, από τις ισοπαλίες με Αγγλία και Ουαλία, αναζητούν μόνο τη νίκη κόντρα στο Ιράν, καθώς μόνο έτσι περνούν στην επόμενη φάση. Από την άλλη πλευρά, οι τυπικά γηπεδούχοι, έχουν ένα ελάχιστο προβάδισμα, καθώς κυνηγούν δύο αποτελέσματα. Με νίκη αλλά και το “χ”, σε περίπτωση που οι Ουαλοί ηττηθούν από τους Άγγλους, θα πανηγυρίσουν την πρόκριση. Στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου, η Αγγλία, που είναι πρωτοπόρος στον όμιλο με 4 βαθμούς, έχει το… μαξιλαράκι του +4 και θα βρεθεί στα νοκ άουτ με νίκη αλλά και ισοπαλία. Για να αποκλειστεί, πρέπει να χάσει με πολλά γκολ, ενώ με νίκη, κλειδώνει την παρουσία της στην επόμενη φάση.  Η ουραγός Ουαλία, ελπίζει σε ένα θαύμα καθώς θέλει μόνο νίκη, και ισοπαλία στο άλλο παιχνίδι του Ομίλου για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Το πρόγραμμα του Β΄ Ομίλου:
21:00 Ιράν-ΗΠΑ
21:00 Ουαλία-Αγγλία

Βαθμολογία:
1. Αγγλία  (6-2) 4
2. Ιράν      (4-6) 3
3. ΗΠΑ     (1-1) 2
4. Ουαλία  (1-3) 1