Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Για την πρόκριση Ιαπωνία και Βέλγιο | Για την αντίδραση οι Γερμανοί

  

Η δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ συνεχίζεται την Κυριακή (27/11) με τον 5ο και τον 6ο όμιλο της διοργάνωσης και 4 σπουδαία παιχνίδια αντίστοιχα.

Το ποδοσφαιρικό θέαμα ξεκίνησε στις 12:00 με αγώνα του 5ου ομίλου ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Κόστα Ρίκα. Μετά την ιστορική ανατροπή και τη νίκη με 2:1 επί της Γερμανίας, οι “σαμουράι” έχουν ως στόχο το 2Χ2 κόντρα στην Κόστα Ρίκα που την πρεμιέρα απογοήτευσε με την “βαριά” ήττα με 7:0 από την Ισπανία. Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες πέντε φορές σε φιλικές αναμετρήσεις και οι Ιάπωνες είναι αήττητοι με 4 νίκες και μία ισοπαλία, ωστόσο η σημερινή αναμέτρηση κρύβει πολλές… εκπλήξεις. .


Το σημερινό πρόγραμμα (27/11) του Μουντιάλ συνεχίζεται στις 15:00, όταν θα γίνει σέντρα στο παιχνίδι του Βελγίου με το Μαρόκο. Οι “κόκκινοι διάβολοι” στοχεύουν στο 2Χ2, προκειμένου να “καθαρίσουν” την υπόθεση πρόκριση μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα τους κόντρα στον Καναδά. Από την άλλη μεριά, οι Αφρικανοί μετά τη “λευκή” ισοπαλία με την Κροατία, στοχεύουν σε μια “έκπληξη” που θα τους βάλει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Στις 18:00, η Κροατία αντιμετωπίζει τον Καναδά σε ένα… must win παιχνίδι για εκείνη μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με το Μαρόκο. Οι Καναδοί από την άλλη μεριά, παρά την ήττα τους με 1:0 από το Βέλγιο, έδειξαν ανταγωνιστικό προφίλ και για να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω στη διοργάνωση χρειάζονται το θετικό αποτέλεσμα και κυρίως το “τρίποντο”. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Κροατία αντιμετωπίζει πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, καθώς ο Βίντα έχει ενοχλήσεις, ενώ αμφίβολος είναι και ο Βλάσιτς, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στις αρχές τους δεύτερου μέρους με το Μαρόκο.

Τέλος, η “αυλαία” της ημέρας “πέφτει” με ένα σπουδαίο ντέρμπι. Η Ισπανία αντιμετωπίζει τη Γερμανία σε ένα ματς που η κάθε ομάδα θα το προσεγγίσει διαφορετικά, ωστόσο ακόμα τραβάει όλα τα βλέμματα. Η “φούρια ρόχα” προέρχεται από την επιβλητική πρεμιέρα με το 7:0 επί της Κόστα Ρίκα, ενώ τα “πάντσερ” προέρχονται από ήττα-σοκ με 2:1 από την Ιαπωνία και θέλουν τη νίκη σήμερα, για να παραμείνουν στο “κόλπο” της πρόκρισης στην νοκ-άουτ φάση του θεσμού. //

Το πρόγραμμα της Κυριακής 27 Νοεμβρίου στο Μουντιάλ:

  • 12:00 Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα
  • 15:00 Βέλγιο – Μαρόκο
  • 18:00 Κροατία – Καναδάς
  • 21:00 Ισπανία – Γερμανία      

 

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ

Ισπανία                   1     7-0   3

Ιαπωνία                   1     2-1   3

Γερμανία                1     1-2   0

Κόστα Ρίκα            1     0-7   0

 

ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ

Βέλγιο                  1    1-0  3

Κροατία               1    0-0  1

Μαρόκο               1    0-0  1

Καναδάς              1    0-1  0