Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Επίσκεψη Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά στο Ξυλόκαστρο για το τεράστιο πρόβλημα της διαβρωσης των α.κτών της περιοχής

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος
Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών, επισκέφθηκε τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για το τεράστιο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών το οποίο απειλεί τον Δήμο .
Ο κ.Ταγαράς είχε συνάντηση στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάση Τσιώτο και τους Αντιδημάρχους. 
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
 
Στη συνέχεια διενέργησε αυτοψία σε περιοχές στις οποίες η διάβρωση παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση, αλλά και ενημέρωσε την Δημοτική Αρχή για την πορεία της πρώτης μελέτης για την αντιμετώπιση της διάβρωσης, η οποία βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης.
 Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Συζητήθηκε επίσης η διεκδίκηση του Δήμου  για την χρηματοδότηση και την άμεση εκπόνηση μίας δεύτερης μελέτης η οποία πρέπει να συμπεριλάβει όσες περιοχές του Δήμου βρίσκονται εκτός της πρώτης μελέτης.
Ο κ. Ταγαράς ενημέρωσε την Δημοτική Αρχή καθώς και ενδιαφερόμενους κατοίκους για τις ενέργειες του ώστε να υλοποιηθεί το δίκαιο αυτό αίτημα 

ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ