Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Super League: Για την επιστροφή στις νίκες Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα

 Super League: Για την επιστροφή στις νίκες Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα 

Ο Ατρόμητος υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς που ρίχνει την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Super League,  με τις δύο ομάδες να στοχεύουν στην επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. 

O Ατρόμητος θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες, έπειτα από δύο σερί ισοπαλίες που παραχώρησε σε Παναιτωλικό και Λαμία. Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα μετρά τρεις ήττες σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς, αλλά με αντιπάλους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, και θα επιδιώξει να κάνει σεφτέ στην Αθήνα.

Σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό την περασμένη εβδομάδα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για τον Ατρόμητο επιστρέφουν ο δεξιός ακραίος αμυντικός Κεσχρίντα και ο επιθετικός Κλωναρίδης. Μάλιστα και οι δυο λογικά θα είναι στο αρχικό σχήμα του Ατρόμητου για τον σημερινό αγώνα.

Εκτός αποστολής για τον ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν οι γνωστοί από καιρό τραυματίες Κόντε, Λεό και ο μονίμως τραυματίας τον τελευταίο καιρό Ριένστρα. Επιστρέφει ο Μπιλμπάο που έχει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει και με τη βασική ενδεκάδα. Πιθανή ενδεκάδα: Σούλης, Σόρια, Ποζνάνσκι, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Κιάκος, Τζίμας, Μπιλμπάο, Ροσέρο, Σταματελόπουλος. Στην αποστολή είναι και οι Πριόρ, Μπαγκαλιάνης, Τσάβος, Λιάσος, Μορέιρα, Αλ. Λώλης, Παμλίδης, Φοφανά, Μπάλαν.


Διαιτητής θα είναι ο Αγγελάκης (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Στεφανή (Καρδίτσας), Κορώνα (Πειραιά) και τέταρτο τον Τσιμεντερίδη (Κοζάνης). VAR θα είναι ο Γκορτσίλας (Μακεδονίας) και AVAR ο Νικολαΐδης (Μακεδονίας).

Η παράδοση:

Οι πρώτες συναντήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες για την Α’ Εθνική/Super League είναι στην δεκαετία του ‘70 και στην παρθενική από αυτές ο Ατρόμητος επικράτησε με 2-0 στις 25 Μαΐου 1975 με δύο γκολ του Οδυσσέα Βακάλη.

Το 1975-76 ήρθε η δεύτερη διαδοχική νίκη του Ατρομήτου με τα γκολ των Μπεργελέ, Εσπινόζα και Ράμφου.

Η πρώτη ισοπαλία, με 1-1 ήταν το 1976-77, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει θετικό αποτέλεσμα χάρη στο γκολ του Σέρχιο Εσπινόζα, ο οποίος πλέον αγωνιζόταν στην ομάδα της Ηπείρου.

Σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό ματς, αλλά για λογαριασμό πλέον του ΠΑΣ και όχι του Ατρομήτου για τον οποίο είχε βρει δίχτυα την προηγούμενη σεζόν. Ο Θόδωρος Μπεργελές ήταν εκείνος που σκόραρε για τον Ατρόμητο για δεύτερο διαδοχικό ματς.

Ο Βακάλης είναι ο μοναδικός που έχει σημειώσει δύο τέρματα στο ίδιο ματς, ενώ μετά τους Εσπινόζα και Μπεργελέ δεν υπήρξε άλλος ποδοσφαιριστής που να έχει σημειώσει πάνω από ένα γκολ στην ιστορία των αναμετρήσεων Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα.

Το δημοφιλέστερο σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι το 1-1, ενώ τρία ματς έχουν τελειώσει με λευκή ισοπαλία και ακόμη τρία με 1-0 για την ομάδα του Περιστερίου.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει ηττηθεί στις δύο τελευταίες του επισκέψεις στο Περιστέρι, όπου έχει απολογισμό μια νίκη και μια ισοπαλία, ενώ στα τρία τελευταία ανεξάρτητα έδρας έχει δύο ισοπαλίες και μια νίκη.

Η τελευταία επικράτηση του Ατρομήτου στην έδρα του με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν στις 7 Οκτωβρίου 2018 με 1-0 χάρη στο γκολ του Ευθύμη Κουλούρη.