Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Άλμα εξάδας ο Ατρόμητος με νίκη ανατροπή επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι.

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Το γύρισε με Κιάρτανσον 

Για τρίτη φορά φέτος ο Ατρόμητος μπόρεσε να ανατρέψει σε βάρος του σκορ και να πανηγυρίσει νίκη, στο παιγνίδι που έκλεισε την 7η αγωνιστική της Super League. Το έκανε και με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Κιάρτανσον να σκοράρει δύο φορές ως απάντηση στο γκολ του Παντελάκη και να διαμορφώνει το τελικό 2-1 στο Περιστέρι. Νίκη που έφερε στην εξάδα της βαθμολογίας τον Ατρόμητο και κράτησε χαμηλά τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το ματς άργησε να ξεκινήσει για ένα δεκάλεπτο λόγω προβλήματος στο ίντερνετ του γηπέδου και στη λειτουργία του VAR, με τις ομάδες επηρεασμένες να αρχίζουν μουδιασμένα και συντηρητικά. Σταδιακά ο Ατρόμητος πήρε την κατοχή (έφτασε και στο 70% κάποια στιγμή), ενώ ο ΠΑΣ είχε αναγκαστική αλλαγή με τον τραυματισμό του Σταματελόπουλου. Ευκαιρίες για τον Ατρόμητο με σουτ από τους Ρομπάιγ (δύο φορές), Κιάρτανσον και ένα καλό φάουλ του Έντερ Γκονζάλες.

Με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται καλά και να μην αφήνουν τους παίκτες του Κόλμαν να πατούν περιοχή. Σε πολύ αργό τέμπο και χωρίς φάσεις το ματς πήγε προς τη λήξη του πρώτου μέρους, με τον ΠΑΣ να κρατά μπάλα και τον Ατρόμητο απλώς να περιμένει μήπως βρει χώρο για την κόντρα. Στο 42' από λάθος του Φριντζόνσον, ο Κιάκος βρήκε τον Ροσέρο που από πλάγια νικήθηκε από τον Γιαννιώτη. Στην πρώτη τελική προς την εστία, γενικώς στο ματς!

Δίχως αλλαγές Κόλμαν και Στάικος στην επανάληψη, με τον Σούλη για τον ΠΑΣ να έχει ενοχλήσεις. Ο Ατρόμητος είχε καλή στιγμή με τον Ρομπάιγ στο 49' και στο 53' ο ΠΑΣ απείλησε φάση διαρκείας χωρίς να πάει προς την εστία το σουτ του Τζίμα. Ένα ματς πια με καλύτερο ρυθμό και τον ΠΑΣ πιο τολμηρό και τον Κόλμαν να αλλάζει στο 60' τους κεντρικούς χαφ του για να βρει καλύτερη δημιουργία.

Το γκολ για τους Γιαννιώτες ήρθε στο 63' από εκτέλεση φάουλ του Σόρια και κεφαλιά του Παντελάκη, με την μπάλα να αλλάζει πορεία στο σώμα του Μαυρομμάτη και να πηγαίνει στα δίχτυα. Στο 65' ο Σούλης έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Κλωναρίδη. Με τον Ατρόμητο να πιέζει με άγχος και τον ΠΑΣ να προσπαθεί να μην κλείνεται. Ο Τζαβίδας μπήκε στο ματς για 4-4-2 του Ατρόμητου και συμμετείχε στο γκολ της ισοφάρισης στο 75' καθώς βρήκε την μπάλα από τη σέντρα του Ρομπάιγ και ο Κιάρτανσον με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Σούλη για το 1-1.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Στάικος έπαιξε με τρεις στόπερ για να κρατήσει την ισοπαλία, αλλά στο 86' από γύρισμα του Κεσχρίντα ο Κιάρτανσον βγήκε στην πλάτη του Μπαγκαλιάνη και έκανε το 2-1 με κοντινό σουτ. Στις καθυστερήσεις ο Σούλης πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Μουνίθ μετά από σέντρα, ενώ ο ΠΑΣ με νέα αλλαγή συστήματος προσπάθησε μάταια για την ισοφάριση.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Κούεν (61' Έρλινγκμαρκ), Φριντζόνσον (60' Μουνίθ), Ρομπάιγ, Κλωναρίδης (73' Τζαβίδας), Κιάρτανσον (90'+2' Τζοβάρας)

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Σόρια (88' Μορέιρα), Εραμούσπε, Παντελάκης, Ποζνάνσκι, Μπιλμπάο, Κιάκος (81' Μπαγκαλιάνης), Καραχάλιος, Τζίμας, Ροσέρο, Σταματελόπουλος (12' λ.τ. Μπάλαν)