Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο της Ελληνίδας ηθοποιού Ειρήνης Παπά. - Τι γράφει ο διεθνής Τύπος.

 Ειρήνη Παπά: Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο της Ελληνίδας ηθοποιού  Τι γράφει ο διεθνής Τύπος [βίντεο]  

Πρώτη είδηση στην Ιταλία και στη Γαλλία αποτελεί ο θάνατος της Κορίνθιας ηθοποιού Ειρήνης Παπά, που τίμησε τη χώρα μας στα πέρατα της γης και έφτασε στο σημείο να αναγνωρίζεται ως η γυναίκα-σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού.


Λιτή, δωρική μορφή, σύμβολο της ελληνικής ομορφιάς, διάσημη εκπρόσωπος του μεσογειακού πολιτισμού στο εξωτερικό, χαρισματική και δυναμική γυναίκα, η Ειρήνη Παπά έγινε διεθνώς γνωστή για τις υποκριτικές της ικανότητές και το πνεύμα της.

Σε αυτό, λοιπό επικεντρώνονται τα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης φιλοξενώντας πολύ ψηλά στις ιστοσελίδες τους την είδηση του θανάτου της Ειρήνης Παπά.

Ας δούμε μερικές από τις πιο σημαντικές ιστοσελίδες

Πρώτη είδηση στην ιστοσελίδα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica είναι η είδηση του θανάτου της Ειρήνης Παπά  κάνοντας εκτενή αναφορά.«Πέθανε η ειρήνη Παπά, το ιταλικό τηλεοπτικό κοινό θα την θυμάται, πάντα, ως Πηνελόπη, στην τηλεοπτική σειρά Οδύσσεια, του 1968, συμπαραγωγή της Rai. Αντίο στην Ειρήνη Παπά , την Ελληνίδα σταρ του κινηματογράφου και του θεάτρου.», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης.

 

  

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde κάνει εκτενή αναφορά στην είδηση του θανάτου της.

«Η Ελληνίδα ηθοποιός Ειρήνη Παπά, διάσημη για τις φλογερές της εμφανίσεις σε ταινίες διεθνούς φήμης, όπως «τα κανόνια του Ναβαρόνε» (1961) και  «Ζορμπάς» (1964), πέθανε σε ηλικία 93 ετών» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

H γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» χαρακτηρίζει την Ειρήνη Παπά, ως μυθική ηθοποιό, λέγοντας ότι ενσάρκωσε πολλούς ρόλους από Ευρυπίδη και Όμηρο.

 

Η γαλλική εφημερίδα «Liberation» απονέμει στην Ειρήνη Παπά τον τίτλο της σπουδαιότερης Ελληνίδας ηθοποιού της γενιάς της ενώ κάνει ιδιαίτερη μνεία στους ρόλους της στην «Ηλέκτρα» και στον «Ζορμπά».

Η ισπανική El Mundo αναφέρει και αυτή την είδηση του θανάτου της Ειρήνης Παπά λέγοντας ότι είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 60 ταινίες.

 

Η Σλοβένικη primorski αναφέρει ότι «Οι ρόλοι της σε πολλές άλλες ταινίες θα μείνουν στη μνήμη, όπως οι Τρωάδες, η Ιφιγένεια, η Αντιγόνη και η Ηλέκτρα. Σε μια μακρά καριέρα που διήρκεσε περισσότερα από 50 χρόνια και στην οποία έπαιξε σε περισσότερες από 70 ταινίες, έλαβε πολλά διεθνή βραβεία. Έγινε γνωστή τηλεοπτικά με τον αξέχαστο ρόλο της Πηνελόπης στην Οδύσσεια.».


Η Ολλανδική nieuwsblad κάνει αναφορά στη δήλωση του υπουργείου Πολιτισμού. «Πέθανε σε ηλικία 93 ετών η Ελληνίδα ηθοποιός Ειρήνη Παπά, η οποία απέκτησε διεθνή φήμη για τους ρόλους της σε ταινίες όπως «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» και «Ζορμπάς».

 




ρρρ