Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Superleague 1: Κρίσιμη συνάντηση με την κυβέρνηση και σκέψεις αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος

Superleague 1: Κρίσιμη συνάντηση με την κυβέρνηση και σκέψεις αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος 

Μπορεί η «σέντρα» της φετινής Superleague 1 να έχει οριστεί για τις 19 Αυγούστου, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής, της έναρξης του πρωταθλήματος. 

Αντιπροσωπεία της Superleague 1 θα έχει την Τετάρτη (03.08.2022) συνάντηση με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη που χειρίζονται το θέμα της καταβολής των χρημάτων που έχουν να λάβουν οι ομάδες της Λίγκας από το στοίχημα.

Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών, τα χρήματα από το στοίχημα δεν πρόκειται να διατεθούν στις ομάδες μέχρι τις 31/12, γεγονός που έφερε αναταραχή στις ομάδες της Superleague 1.

Το θέμα θα τεθεί επί τάπητος και σε περίπτωση που το συγκεκριμένο… χρονοδιάγραμμα καταβολής των ποσών ισχύσει, τότε υπάρχουν σκέψεις αντίδρασης, ακόμα και με αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος. Θυμίζουμε ότι ανάλογο πρόβλημα υπάρχει σε Basket League, Super League 2 και Volley League.

Πάντως, υπάρχει και το “μπλοκ” των ομάδων που παρουσιάζεται πιο διαλλακτικό και τάσσεται υπέρ του διαλόγου για να δουν τι θα γίνει από εκεί και πέρα σε ό,τι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα.

Η διοργανώτρια αρχή είχε θέσει το θέμα πριν από μερικές ημέρες, όταν στην κλήρωση (25/7) του πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2022-23 ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Βαγγέλης Μαρινάκης, είχε δηλώσει ότι «οι ημερομηνίες παίρνουν διαρκώς αναβολές και δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί. Ήδη έχουμε κάνει κάποιες συναντήσεις για να δοθεί λύση».