Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Διαχείριση απορριμμάτων: Οι υποχρεώσεις των δήμων της Κορινθίας – προειδοποιητική επιστολή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα

  

Καταγγελίες για διάθεση σκουπιδιών σε ανενεργούς ΧΑΔΑ στην Κορινθία, ερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή του προς το σύνολο των δημάρχων της Κορινθίας, επισημαίνει ότι “από τις 8 Αυγούστου έχει ξεκινήσει η λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Σπαθοβούνι της Κορινθίας, όλοι οι δήμοι της Π.Ε. Κορινθίας, είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν τα αστικά απορρίμματα στον εν λόγω ΣΜΑ”.

Ο περιφερειάρχης, τονίζει, ότι “η μη συμμόρφωση και η απόθεση απορριμμάτων σε παλαιούς ΧΑΔΑ, αποτελεί ανεξέλεγκτη διάθεση και κατά συνέπεια, παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και η υπηρεσία μας θα προβεί στις δέουσες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται σχετικά στην περίπτωση της διαπίστωσης τέτοιων ενεργειών”.

Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί επίσης, στην αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αθηνά Κόρκα - Κώνστα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, όπως και στις τοπικές αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες.