Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Σύλληψη του Πέτρου Κουσουλού διέταξε η Εισαγγελία - Διαβάστε τον λόγο Τη σύλληψη του Πέτρου Κουσουλού διέταξε η Εισαγγελία Αρείου Πάγου στο πλαίσιο έρευνας που διατάχθηκε για απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ

Σύλληψη του Πέτρου Κουσουλού διέταξε η Εισαγγελία  Διαβάστε τον λόγοhttps://www.yupiii.gr/Content/ImagesDatabase/p/638x359/crop/both/64/64297df220344f79a79360f722fc3945.jpg?quality=85&404=default&v=3

Τη σύλληψη του Πέτρου Κουσουλού διέταξε η Εισαγγελία Αρείου Πάγου στο πλαίσιο έρευνας που διατάχθηκε για απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ. 

Η εισαγγελική εντολή για έρευνα δόθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου και ο δημοσιογράφος – εκδότης Πέτρος Κουσουλός αναζητήθηκε για να συλληφθεί. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έγινε μετά τη δημοσίευση απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Ειδικότερα, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το αδίκημα του άρθρου 252 ΠΚ περί παράνομης χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου.

Τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Κυριακή στην εφημερίδα «Μπαμ στο Ρεπορτάζ»,

εκδότης της οποίας είναι ο Πέτρος Κουσουλός, αναφέρονται σε παρακολουθήσεις με βάση πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, η εφημερίδα «ΜΠΑΜ» κυκλοφόρησε με εξώφυλλο με τίτλο «Ο Τσίπρας ‘άκουγε’ τα στελέχη του – Τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις σε Σαγιά και Πιτσιόρλα».

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εν λόγω εφημερίδας, επί τουλάχιστον δύο μήνες (από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016) τα κινητά τηλέφωνα των κυβερνητικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Παράλληλα η εφημερίδα σημείωνε πως «από τη δημοσιογραφική έρευνα προκύπτει ότι οι συγκεκριμένες συνακροάσεις ήταν παράνομες καθώς δεν υπήρχε εισαγγελική έγκριση».

Μάλιστα τα έγγραφα έφεραν την ένδειξη «απόρρητο» ή «άκρως απόρρητο».  

«Όσα παρουσιάσαμε είναι αληθή και τεκμηριωμένα» και ότι «πλέον επιχειρείται η προσπάθεια ποινικοποίησης της δημοσιογραφικής έρευνας υπό τον φόβο μην διαρρεύσουν και άλλα στοιχεία για πρόσφατες υποθέσεις», υποστηρίζει ο Πέτρος Κουσουλός μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter.