Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Το «αντίο» του Έλληνα πρωθυπουργού στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

 Εικόνα 

Με μια παλιά φωτογραφία που δείχνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και μια σειρά από tweets επέλεξε ο Έλληνας πρωθυπουργός να αποτίσει φόρο τιμής στον τελευταίο ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος πέθανε την Τρίτη (30.08.2022) σε νοσοκομείο της Μόσχας. 

«Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, έφυγε από τη ζωή σε μία χώρα και μια ήπειρο πολύ διαφορετικές από αυτές της δικής του εποχής» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter για τον θάνατο του τελευταίου ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης. «Προσπάθησε να αλλάξει ένα σύστημα που είχε ξεπεράσει τα όριά του, διαλυόμενο από τις αδυναμίες του» προσθέτει. 

«Ως πολιτικός, ταυτίστηκε με τους όρους «ανασυγκρότηση» και «διαφάνεια», που όμως δεν καρποφόρησαν στον τόπο του. Εξελίχθηκε, πάντως, σε πρόσωπο με καθοριστική συμβολή στην ειρήνη, στη διεθνή συνεννόηση και στον εκδημοκρατισμό» γράφει επίσης ο πρωθυπουργός στις αναρτήσεις του στο Twitter. 

«Αξίες, που σήμερα δοκιμάζονται σκληρά στα εδάφη της παλιάς του πατρίδας. Η πίστη του σε αυτές ας μείνει η μεγαλύτερη κληρονομιά του» καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.