Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Έγκριση εκτέλεσης αγροτικής οδοποιίας στον δήμο Κορινθίων

 

Εντάξεις αγροτικής οδοποιίας, ύψους 3 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε ο δήμος Κορινθίων.

Πρόκειται για έργα που αφορούν βελτιώσεις και αποκαταστάσεις, σημαντικών αγροτικών οδικών αρτηριών της περιοχής.

Η χρηματοδότηση, προέρχεται απ΄ το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα απ΄ τη δράση 4.3.4.

Όπως ενημερώνει ο δήμος Κορινθίων, οι αιτήσεις στήριξης εγκρίθηκαν και πλέον, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, είναι έτοιμες να εκτελέσουν τα έργα.

Τα έργα αφορούν τους οικισμούς Αγίου Ιωάννη, Χιλιομοδίου, Αμονίου, Καλογερολίμανου, Σταθοβουνίου, Μαψού.

Ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη δήλωσε:

«Είναι μια ακόμα χρηματοδότηση σε όφελος των παραγωγικών τάξεων του δήμου μας. Η ασφαλής και εύκολη πρόσβαση τους στις εργασίες τους είναι υποχρέωση μας και γι αυτό τον Μάρτιο καταθέσαμε πλήρη φάκελο και έτοιμες μελέτες των τριών αυτών έργων στο υπουργείο. Η αρτιότητα των φακέλων έφερε την γρήγορη έγκριση τους και σήμερα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε για να αποδώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στους αγρότες και κτηνοτρόφους των περιοχών παρεμβάσεων τους δρόμους που οδηγούν στα κτήματα και στις κτηνοτροφικές μονάδες τους. Από την αρχή της θητείας μου ως δήμαρχος δήλωσα πως ο δήμος θα διεκδικεί πόρους από κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή και αυτό γίνεται. Στο επόμενο διάστημα αναμένονται και άλλες εγκρίσεις, όλες για έργα σε όφελος του δήμου και των δημοτών".