Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Συγκίνηση στα δύο τρισάγια για τους νεκρούς της πυρκαγιάς του 2007 στη Ζαχάρω.

 

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε η μνήμη των τριών αδικοχαμένων εποχικών πυροσβεστών στην Αρτέμιδα Ζαχάρως, οι οποίοι έπεσαν την ώρα του καθήκοντος στις φονικές πυρκαγιές του 2007 για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και  περιουσίες. 
Θανάσης Νιάρχος, Γιάννης Δρακόπουλος και Ανδρέας Τζούμας, πυροσβέστες στο κλιμάκιο της Κρέστενας, τιμήθηκαν από συναδέλφους των υπηρεσιών της Ηλείας με παρουσία αγήματος. Στεφάνια κατέθεσαν ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης, ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας Σωτήρης Παπαηλίου και ο εκπρόσωπος του σωματείου πενταετών Νίκος Ζιάτας.

 

 

Το τρισάγιο τέλεσαν ιερείς με μέλη της Διασωστικής Ομάδας Ηλείας, ενώ στη συνέχεια άπαντες τήρησαν ενός λεπτού σιγή. Στο σημείο βρέθηκαν και αρκετοί πολίτες

Για 15η χρονιά τελέστηκε εξάλλου χθες το απόγευμα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου, και το τρισάγιο στη μνήμη των πολιτών – θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην ίδια περιοχή.

Παρόντες ήταν ο βουλευτής Ηλείας κ. Διονύσης Καλαματιανός, οι δήμαρχοι Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος και Διονύσης Μπαλιούκος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως Γιάννης Μπαλαδήμας, οι αντιδήμαρχοι Ζαχάρως Δήμητρα Σκαλτσά και Χρήστος Βλάχος, Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος και Φώτης Καλογερόπουλος, καθώς και πολύς κόσμος, συγγενείς οι περισσότεροι των θυμάτων, που με την παρουσία του τίμησαν τη μνήμη όσων χάθηκαν από την πύρινη λαίλαπα.