Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Σλάβια Πράγας – Παναθηναϊκός 2-0: Δεν είναι εύκολο να γίνεις Ευρωπαίος. Έχει… βουνό μπροστά του!

 Σλάβια Πράγας – Παναθηναϊκός 2-0: Έχει… βουνό μπροστά του! 

Ένα… βουνό έχει να ανέβει ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα στη Λεωφόρο, καθώς έχασε με 2-0 από την Σλάβια Πράγας στην Τσεχία στο πρώτο ματς του γ’ προκριματικού γύρου στο Europa Conference League.

Οι «πράσινοι» έχουν τρομερά παράπονα από τον Γάλλο διαιτητή Ρούντι Μπουκέ, ο

οποίος απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο τον Παλάσιος, ο οποίος απλώς έπεσε κάτω μετά από μια προσπάθειά του μέσα στην περιοχή.

Συνολικά πάντως το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα τους Τσέχους, που έπαιξαν κι αυτοί με δέκα παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός από τα πρώτα λεπτά ήταν σε παθητικό ρόλο, μια και οι Τσέχοι πίεζαν συνεχώς και οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα.

Στο 40' ήρθε η κόκκινη κάρτα για τον Παναθηναϊκό με δεύτερη κίτρινη στον Παλάσιος, καθώς ο άσος των «πρασίνων» μπήκε στην περιοχή, με τον Μπουκέ να θεωρεί ότι κάνει θέατρο δείχνοντάς του τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους που έχασαν την συγκέντρωσή τους, ενώ στις καθυστερήσεις οι Τσέχοι προηγήθηκαν.

Εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα παραμένει «ζωντανή» στην περιοχή του Παναθηναϊκού παρά τις αναιμικές απομακρύνσεις, με τον Στρανζ να σκοράρει με το κεφάλι.

Ο Γιοβάνοβιτς παρέταξε με διάταξη 4-4-1 τον Παναθηναϊκό, με τον Βαγιαννίδη δεξιά, τον Τσέριν αριστερά και τον Σπόραρ στην κορυφή.

Στο 51΄έμεινε και η Σλάβια με δέκα παίκτες, καθώς ο Σάντος ανέτρεψε τον Σπόραρ ενώ έβγαινε σε αντεπίθεση χωρίς να υπάρχει άλλος αμυντικός μπροστά του. Αρχικά ο Μπουκέ έδειξε κίτρινη κάρτα, όμως εν συνεχεία άλλαξε την απόφασή του.

Στο 55’ οι γηπεδούχοι έβαλαν τις βάσεις για την πρόκρισή τους, αφού ο Ουσόρ εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα του Παναθηναϊκού μετά την εκπληκτική κάθετη πάσα και το πλασέ στο δοκάρι από τον Έβερτον.

Στην υπόλοιπη διάρκεια οι Τσέχοι με το 2-0 υπέρ τους είχαν την υπεροχή και άφηναν τον Παναθηναϊκό να αναλώνεται σε μακριές μπαλιές από την άμυνα, οι οποίες ήταν «εύκολη λεία».

Οι γηπεδούχοι βλέποντας την αδυναμία του Παναθηναϊκού να διεκδικήσει κάτι παραπάνω έκαναν διαχείριση του χρόνου και έφτασαν στην επικράτηση με 2-0 και έχουν σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα play off.

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ (Τρπισόφσκι): Μάντους – Ντούντερα (46’ Ουσόρ), Ούσου, Σάντος, Ντόρλεϊ – Τιεχί (46’ Έβερτον) Χόλες – Στρανζ (72’ Μάζοπουστ), Τραορέ (88’ Πρόβοντ), Ολαγίνκα – Λινγκρ (57’ Σεβτσίκ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σάρλια (88’ Πούγγουρας), Μάγκνουσον, Γκάνεα – Πέρεθ, Κουρμπέλης (72’ Καμπετσής), Τσέριν – Παλάσιος, Ιωαννίδης (46’ Σπόραρ), Αϊτόρ (46’ Βαγιαννίδης).