Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Μνημόνιο συνεργασίας Κορίνθου και Συρακουσών

  

Κόρινθος και Συρακούσες, χαράσσουν κοινούς δρόμους.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, με το δήμαρχο Συρακουσών Francesco Italia , για θέματα πολιτισμού – τουρισμού – οικονομίας – εκπαίδευσης και τέχνης.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, έτυχε θερμότατης υποδοχής, από τον ομόλογο του στις Συρακούσες.

Ομοίως και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε.

Το ταξίδι της αντιπροσωπείας του δήμου Κορινθίων, είχε ως στόχο, την προώθηση της αδελφοποίησης των δυο περιοχών, που ούτως ή άλλως, φέρουν ιστορικούς πανάρχαιους δεσμούς, οι Συρακούσες ιδρύθηκαν το 734 π.χ από Κορίνθιους αποίκους.

Η υπογραφή του μνημονίου, από τους δυο δημάρχους Βασίλη Νανόπουλο και Francesco Italia, στην αίθουσα “Paolo Borsellino”, του Palazzo Vermexio δεν ήταν παρά η επισφράγιση των επαφών και των συνομιλιών, που έχουν προηγηθεί, με τον εκπρόσωπο του δήμου Συρακουσών Θεόδωρο Αγγελόπουλο, των επιθυμιών εκατέρωθεν, για μια σχέση ουσιαστική.

” Οι δεσμοί της Κορίνθου με τις Συρακούσες είναι ιστορικοί. Τους ισχυροποιούμε υπογράφοντας ένα νέο μνημόνιο συνεργασίας, αδελφοποιούμε τους τόπους μας και χαράσσουμε νέους δρόμους και κοινή πορεία στον πολιτισμό, τις τέχνες, την εκπαίδευση αλλά και την οικονομία και τον τουρισμό αφού το βλέμμα μας είναι σταθερά προσανατολισμένο στο μέλλον με τις ισχυρές πάντα βάσεις του κοινού μας παρελθόντος”, δήλωσε χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Κορινθίων.

Το μνημόνιο συνεργασίας, αναφέρεται στη διοργάνωση « καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, εκθέσεων, εργαστηρίων, σεμιναρίων, συνεδρίων και δημοσιεύσεων για τη διάδοση και ανάπτυξη της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, κυρίως του σχολικού και πανεπιστημιακού κόσμου των δύο κέντρων », αλλά και σε έργα ικανά να έχουν πρόσβαση σε εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Για την παρακολούθηση κοινών δραστηριοτήτων, θα εξεταστεί η σύσταση μιας πολύ μικρής « Επιτροπής Συρακουσών – Κορίνθου ».

Το Φεστιβάλ Μαθητικού Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, στην Κόρινθο, είναι επίσης βασικός στόχος.