Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Κεραμέως σε ΣΥΡΙΖΑ: Φεύγετε γιατί συμφωνείτε με τα 9/10 του νομοσχεδίου - Ο Βερναρδάκης από παιδοκτόνο με αποκάλεσε σήμερα φόνισσα

Κεραμέως σε ΣΥΡΙΖΑ: Φεύγετε γιατί συμφωνείτε με τα 9/10 του νομοσχεδίου  Ο Βερναρδάκης από παιδοκτόνο με αποκάλεσε σήμερα φόνισσα 

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας σχολίασε καυστικά την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση, λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «απέδρασε» γιατί συμφωνούσε με τα περισσότερα άρθρα του νομοσχεδίου.

«Επιλέγετε αυτή τη στάση

γιατί συμφωνείται με τα 9/10 του νομοσχεδίου. Τι θα ψηφίζατε για τα κοινά πτυχία; Τι θα ψηφίζατε για το εσωτερικό Erasmus; Τι θα ψηφίζατε για τις οργανικές θέσεις των κληρικών όταν οι βουλευτές σας δήλωσαν “υπέρ” στην αρμόδια επιτροπή;», διερωτήθηκε και απέρριψε τους ισχυρισμούς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας διαφωνεί με το νομοσχέδιο.

Η Νίκη Κεραμέως στάθηκε ιδιαίτερα στην επίθεση Βερναρδάκη στο πρόσωπό της, εκφράζοντας την ικανοποίηση της για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας (χαρακτηρίζοντας  άστοχη, ατυχή, απαράδεκτη και καταδικαστέα την διατύπωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπο της Υπουργού Παιδείας.)  , ευχόμενη ωστόσο, η στάση του να μην είναι προσχηματική. «Όσοι είδαν βίντεο θα πρόσεξαν ότι είχε μουσική υπόκρουση και υπότιτλους, μόνον στούντιο δεν νοίκιασε ο κ. Βερναρδάκης», είπε και πρόσθεσε πως χαίρεται γιατί έστω και αργά ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε αποστάσεις. «Ελπίζω να αποδειχθεί πράξη ότι δεν είναι προσχηματική η στάση του γιατί 24 ώρες μετά τα όσα είπε ο βουλευτής του, σήμερα με αποκάλεσε Μήδεια… Από παιδοκτόνος έγινα φόνισσα».