Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις 16/5-22/5 2022.

 

Οι Βαν Γκογκ της Κίνας

Δευτέρα, 16/5 στις 23:00


 Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Χάιμπο Γιου και της Κίκι Τιανκ Γιου. Ο Ζάο, ένας φτωχός αυτοδίδακτος ζωγράφος στο χωριό Νταφέν της Κίνας, ζει πουλώντας στη Δύση πιστά αντίγραφα διάσημων έργων. Ενώ ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ κατάφερε να πουλήσει μόνο έναν πίνακα όσο ζούσε, η οικογένεια του Ζάο πούλησε πε­ρισσότερα από 90.000 αντίγραφα έργων του. 
 

Πως ο Τσάπλιν Έγινε ο Αλήτης

Τρίτη, 17/5 στις 23:00







Ντοκιμαντέρ γαλλικής παραγωγής (2013), που εξετά­ζει τους παράγοντες οι οποίοι συνέβαλαν στην τερά­στια επιτυχία του Τσάρλι Τσάπλιν, καθιστώντας τον την πρώτη παγκοσμίως αναγνωρίσιμη φιγούρα του κινηματογράφου.









Κυνηγώντας τον Δολοφόνο μου Τετάρτη, 18/5 στις 24:00







Κλασικό φιλμ νουάρ, σε σκηνοθεσία του Ρούντολφ Ματέ με τους: Εντμοντ Ο’Μπρίεν, Πάμελα Μπρίτον, Λούθερ Άντλερ, Μπέβερλι Γκάρλαντ (ΗΠΑ 1950). Ο Φρανκ Μπίγκελοου ξυπνά από μεθύσι σε κακή κατά­σταση και οι γιατροί του λένε πως κάποιος τον έχει δηλητηριάσει και δεν υπάρχει αντίδοτο. Την τελευταία εβδομάδα που του μένει να ζήσει ξεκινά μια ξέφρενη αναζήτηση του άγνωστου δολοφόνου του.










Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 19/5 στις 23:00








Αποτίμηση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριά­κου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ στον απόηχο της κύρωσης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελ­λάδας - Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.













Η Θυσία

Παρασκευή, 20/5 στις 22:00




Σουηδική ταινία, σε σκηνοθεσία του Αντρέι Ταρκόφ­σκι με τους: Ερλαντ Γιόζεφσον, Σούζαν Φλίτγουντ (1986). Σε μια ήσυχη και απόμερη περιοχή της Σουη­δίας ο Αλεξάντερ και η οικογένειά του γιορτάζουν τα γενέθλιά του, όταν πληροφορούνται πως απειλούνται από πυρηνικό όλεθρο.









Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 21/5 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 21/5 στις 19:00







Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημο­σιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέ­ματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Μια Ταινία, Μια Εποχή: Κινγκ Κονγκ

Σάββατο, 21/5 στις 21:00








Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Ο "Κινγκ Κονγκ" κυκλοφόρησε το 1933 και θεωρείται μια από τις πιο καλτ ταινίες όλων των εποχών. Περιγράφει μια ιστορία αγάπης μεταξύ ενός γορίλα από την Ινδονη­σία και μιας σέξι, άνεργης στάρλετ από τη Νέα Υόρκη. Η κρίση της δεκαετίας του 1920, μετά τον Α' Παγκό­σμιο Πόλεμο και τη Μεγάλη Ύφεση του ’29, δημιούρ­γησαν το ιδανικό κλίμα για τη χρυσή εποχή του κινημα­τογράφου φαντασίας.









1945

Σάββατο, 21/5 στις 23:00








Ταινία σε σκηνοθεσία του Φέρεντς Τόροκ με τους Πέ­τερ Ρούντολφ, Μπενς Τάσναντι, Ντόρα Σταρένσκι (2017, Ουγγαρία). Λίγο μετά το τέλος του Β΄ Παγκο­σμίου δύο Εβραίοι επιστρέφουν στο χωριό τους μαζί με τα λιγοστά υπάρχοντά τους. Η άφιξή τους φέρνει ανα­στάτωση στους κατοίκους, οι οποίοι ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν πρόσωπα από το παρελθόν αλλά και τις συνέπειες για τα όσα έπραξαν εις βάρος τους, κατά τη διάρκεια του πολέμου.












Από Τόπο σε Τόπο: Νεμέα

Κυριακή, 22/5 στις 12:00





Αφιέρωμα στον Δήμο Νεμέας και στην πανάρχαια ι­στορία και πολιτιστική του κληρονομιά. Λαογραφική έρευνα-παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.










Μπίντι

Κυριακή, 22/5 στις 17:30







Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία της Φρεντερίκ Μιγκόμ (Βέλγιο, 2019). Η 12χρονη Μπίντι είναι ένα κορίτσι από το Κονγκό, που όμως έχει μεγαλώσει στο Βέλγιο. Ονειρεύεται να γίνει διάσημη μπλόγκερ σαν το ίνδαλμά της, την Τατιάνα. Όταν όμως η αστυνομία κάνει έφοδο στο σπίτι της για να συλλάβει και να απελάσει αυτήν και τον πατέρα της, οι δυο τους το σκάνε. Για την Μπί­ντι η λύση είναι μία: να παντρευτεί ο μπαμπάς της τη μητέρα του καινούργιου της φίλου, του Ελίας, έτσι ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στο Βέλγιο.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία