Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Λαμία - Ατρόμητος 0-0: Ισοπαλία και στα δοκάρια / Αήττητος ο Ιωνικός νίκησε τον Παναιτωλικό 3-1

Λαμία - Ατρόμητος 0-0: Ισοπαλία και στα δοκάρια

 Η Λαμία - με το μυαλό στα μπαράζ κόντρα στη Βέροια – έμεινε στο 0-0 με τον Ατρόμητο που σκεφτόταν την επόμενη σεζόν. Ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 11’ είχε την καλύτερη στιγμή με το δοκάρι του Ευθύμη Κουλούρη, μετά την εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ. Οι Περιστεριώτες ήταν καλύτεροι αλλά μετά το 20’ – 25’ οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και έφτασαν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία.

Στην επανάληψη, ο Ατρόμητος με τις τρεις αλλαγές που έκανε ο Κόλμαν έμοιαζε να ψάχνει τα πατήματά του και η Λαμία μπήκε πιο δυνατά, σε σχέση με το πρώτο μέρος. Ο Ατρόμητος βέβαια έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη. Στο 53’ άγγιξε το 0-1 με τον Κουλούρη (τακουνάκι άουτ) ενώ στη συνέχεια η Λαμία είχε τη δική της πολύ καλή στιγμή με τον Μαρτίνεθ (54') μετά τη σέντρα του Μπανγκουρά. Τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο ματς για τη Λαμία, το δοκάρι του Σιμόν στο 71' μετά τη συνεργασία του με τον Μανούσο, ενώ ο Ατρόμητος στο 88' με τον Νταβιώτη άγγιξε το 0-1. Στο 90' ο Μάριτς είπε όχι στον Προβυδάκη

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης – Σιμόν, Αντέτζο, Λούκας – Μπανγκουρά (69’ Προβυδάκης), Τζανδάρης (83' Βύντρα), Γκέντσογλου (62’ Ταϊρόν), Μαρτίνεθ – Νούνιες – Ρόμανιτς (69’ Μανουσάκης), Αραμπούλι (62’ Μανούσος)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μάριτς – Βασιλαντωνόπουλος, Μαυρομμάτης, Έρλινγκμαρκ (46’ Στρούγγης), Καστεγιάνο – Σάλομον (46’ Νάτσος), Χαρίσης, Καρτάλης (63’ Νταβιώτης), Μουνίθ (46’ Ναμπί) – Κουλούρης, Τζαβίδας (63’ Μπεντινέλι)

=====

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η σεζόν για τον Ιωνικό. Οι Νικαιώτες επικράτησαν 3-1 του Παναιτωλικού στη Νεάπολη, στο τελευταίο παιχνίδι για φέτος και ολοκληρώνουν αήττητοι (έξι νίκες, μια ισοπαλία) και πρωτοπόροι τη διαδικασία των play out της Super League 1.

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Μάντζη που πέρασε ως αλλαγή, έδωσε μια ασίστ και σημείωσε τέρμα το οποίο τον έφερε στην κορυφή της λίστας των σκόρερ της ομάδας από τη Νεάπολη. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Νικαιώτες αφού πριν καλά - καλά συμπληρωθεί το 10λεπτο, άνοιξαν το σκορ με τον Ντάλσιο. Η μπάλα στρώθηκε στον μέσο του Ιωνικού από την απομάκρυνση του Αποστολάκη και με απευθείας πλασέ νίκησε τον Ανέστη.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και έφτασαν πολλές φορές μια «ανάσα» από την ισοφάριση. Στο 13' η κεφαλιά του Βέργου βρήκε δίχτυα αλλά με χρήση VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο ίδιος παίκτης στο 41' είδε τη μπάλα να περνά για λίγο άουτ (ξανά κεφαλιά), ενώ στις καθυστερήσεις του α' μέρους έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Χριστοδούλη προ κενής εστίας.

Με την έναρξη του β' μέρους, ο Αναστασίου έριξε τον Καρέλη στο παιχνίδι αντί του Νταγκό και ο Έλληνας επιθετικός τον δικαίωσε αφού στο 48' έκανε το 1-1. Ήταν η σειρά του Ιωνικού να κάνει παιχνίδι και οι «κυανόλευκοι» ανταποκρίθηκαν.

Στο 59' έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Πογοσιάν ο οποίος είδε τον Ανέστη να του λέει «όχι». Ο Μάντζης πέρασε στο ματς και ο Ιωνικός έγινε ακόμα πιο επικίνδυνος και στο 62' πήρε ξανά τα ηνία. Ο Τουράμ έγινε αποδέκτης στην περιοχή από τον νεοεισελθόντα και με περίτεχνο πλασέ, έκανε το 2-1.

Ο Ιωνικός έψαξε και το τρίτο τέρμα που θα «καθάριζε» το ματς όμως ο Ανέστης αρνήθηκε το γκολ στον Μάντζη στο 68'. Ο επιθετικός του Ιωνικού όμως στο 86' είχε απάντηση, ο Μύγας έκανε τη σέντρα και εκείνος ανενόχλητος με κεφαλιά έκανε το 3-1 και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του για τη σεζόν 2021-22.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χριστοδουλής – Βαλεριάνος (90' Κιάκος), Μύγας (90' Γκοτσούλιας), Τσιγκρινίσκι, Σάντσεζ – Ρομαό, Ντάλσιο, Κάνιας – Πογοσιάν, Λένις (90' Καμπράλ), Τουράμ (83' Πλατέλλας).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου):
Ανέστης – Αποστολάκης, Περέιρα, Λάρσον (88' Μπακαδήμας), Κορνέλιους – Φλόρες (83' Λιάβας), Αντούνες – Ντουάρτε (83' Μπελεβώνης), Μόρσεϊ (89' Μπαρμπόσα), Νταγκό (46' Καρέλης) – Βέργος.