Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Super League: Αυλαία με αναζήτηση κινήτρου σε Ηράκλειο και Βόλο

 Super League: Αυλαία με αναζήτηση κινήτρου σε Ηράκλειο και Βόλο 

Με δύο αναμετρήσεις αρχίζει και πάλι η δράση για τα play outs της πρώτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας. Στις 17:30, ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Παναιτωλικό στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» με στόχο να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της ειδικής κατάταξης, με 41 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Αστέρα Τρίπολης.. Από την άλλη μεριά, οι Αγρινιώτες του

Γιάννη Αναστασίου αγνοούν την χαρά της νίκης από τις 6 Μαρτίου και το 2-1 στην Νίκαια επί του Ιωνικού  και προσπαθούν να βρουν κίνητρο, καθώς μετρούν μόλις έναν βαθμό στις πρώτες τέσσερις «στροφές» των play outs με αποτέλεσμα να έχουν «χαλάσει» την εικόνα που είχαν στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος.

Η αποστολή του ΟΦΗ: Επασί, Σωτηρίου, Μανδάς, Ουές, Λυμπεράκης, Πασαλίδης, Σελίμοβιτς, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Νέιρα, Μπουζούκης, Στάικος, Μεγιάδο, Λάμπρου, Φαν Ντάινεν, Καμάου, Τσιλιανίδης, Φελίπε.

Η αποστολή του Παναιτωλικού: Αποστολάκης, Αντούνες, Βαρόνε, Καρέλης, Λούι, Βέργος, Μπαρμπόσα, Κορνέλιους, Ντουάρτε, Λάρσον, Μάρτενσον, Μπελεβώνης, Φλόρες, Περέιρα, Μελίσσας, Νταγκό, Μόρσεϊ, Μεντόσα, Μπακαδήμας, Ανέστης.

 Στις 20:30 ο Βόλος αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο με τις δύο ομάδες να έχουν από μια νίκη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από ισοπαλίες με την ομάδα του Κρις Κόλμαν να βρίσκεται στους 31 βαθμούς, τέσσερις πίσω από τους «Βολιώτες». O Κώστας Μπράτσος δεν ανακοίνωσε την αποστολή των γηπεδούχων. Πάντως, θεωρείται σίγουρο πως θα δώσει χρόνο σε νέα παιδιά.

Η αποστολή του Ατρόμητου: Γιαννιώτης, Μάριτς, Σάλτας, Κιβρακίδης, Βασιλαντωνόπουλος, Μαυρομμάτης, Στρούγγης, Χατζηισαΐας, Καστεγιάνο, Τζοβάρας, Ερλινγκμαρκ, Χαρίσης, Σάλομον, Καρτάλης, Νάτσος, Ντένιτς, Ναμπί, Μουνίθ, Μπεντινέλι, Κλωναρίδης, Νταβιώτης, Ροτάριου, Κουλούρης, Αλιμπέκ.

 

Οι δυο αναμετρήσεις της Δευτέρας έχουν κοινή ώρα έναρξης (19:30) κι είναι οι πιο σημαντικές. Ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ιωνικό, θέλοντας να συνεχίσει τις πρόσφατες εξαιρετικές εμφανίσεις που του απέφεραν επτά βαθμούς στην τελευταία τριάδα αγώνων και τον έφεραν σε απόσταση αναπνοής από την προτελευταία Λαμία.

Στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», απομένει να φανεί εάν ο Αστέρας Τρίπολης θα ρίξει κι άλλο αλάτι στις ήδη ανοιχτές πληγές της Λαμίας. Οι Αρκάδες του Μίλαν Ράσταβατς, βέβαια, δε βγάζουν μάτια με τις εμφανίσεις τους στο μίνι πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα είναι πιο ποιοτική ομάδα από τη Λαμία του Τζιανλούκα Φέστα που έχει να διαχειριστεί δύο καταστάσεις.

Αφενός την απογοήτευση από τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, έπειτα από τη δεύτερη ήττα της από τον Παναθηναϊκό (αυτή τη φορά με σκορ 2-0), αφετέρου την κάκιστη αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, καθώς μετράει εννέα ήττες στα δέκα πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Ακόμη μία, ίσως την αφήσει ουραγό, δυο στροφές πριν το φινάλε.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 30 Απριλίου:

17:30 ΟΦΗ-Παναιτωλικός

20:30 Βόλος-Ατρόμητος

Δευτέρα 2 Μαΐου:

19:30 Αστέρας Τρίπολης-Λαμία

19:30 Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης

Η Βαθμολογία:

7

ΟΦΗ

30

39-39

41

8

Αστέρας Τρίπ.

30

31-32

40

9

Ιωνικός

30

35-40

36

10

Βόλος

30

41-47

35

11

Παναιτωλικός

30

30-45

33

12

Ατρόμητος

30

32-50

31

13

Λαμία

30

22-44

21

14

Απόλλων

30

13-50

20