Κυριακή 3 Απριλίου 2022

ΔΕΡΒΕΝΙ ( Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου): Θετικές οι εντυπώσεις και αυτή τη χρονιά στο αναπτυξιακό τουρνουά του Ξυλοκάστρου

 Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώροςΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ΔΕΡΒΕΝΙ: Με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό και σε τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, στοιχεία που αυτομάτως δημιουργούν ευχάριστη διάθεση, οι μικροί σε ηλικία αθλητές απόλαυσαν την ένταση των παιχνιδιών στο 2ο αναπτυξιακό όπεν του Ξυλοκάστρου. Τρία χρόνια μετά το πρώτο ανάλογο τουρνουά στην κορινθιακή περιοχή οι διοργανωτές έκαναν και φέτος πολύ καλή προσπάθεια για να παρουσιάσουν μία γενικά θετική εικόνα και τα κατάφεραν. Το κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου έγινε τόπος δράσης σ’ ένα μεστό διήμερο, στις 2 και 3 Απριλίου και 114 παιδιά πρόσφεραν σπουδαία ματς με το επιπλέον κίνητρο των επερχόμενων Πανελληνίων πρωταθλημάτων σε έφηβους και παίδες. Ήταν το 5ο και προτελευταίο τουρνουά της φετινής σειράς της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Με απόλυτη συνέπεια και στα υγειονομικά μέτρα το διοργάνωσε επιτυχώς η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της ομοσπονδίας σε συνεργασία με τον Α.Ο. Ξυλοκάστρου και την υποστήριξη του δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Το χρυσό μετάλλιο πήραν ο Στάθης Μανωλόπουλος στους εφήβους, η Δέσποινα Άμπα στις νεάνιδες, ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος στους παίδες, η Στέλλα Μαυροματάκη στις κορασίδες και ο Γιάννης Κιοσελόγλου στους παμπαίδες. 

 Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Με πέντε απουσίες της τελευταίας στιγμής έγιναν οι αγώνες, αλλά με το πάθος και το κέφι να περισσεύουν. Στα 12 τραπέζια το πρόγραμμα άρχισε το Σάββατο στις 11, κύλησε απολύτως ομαλά και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5μμ την Κυριακή με γερές κόντρες σε όλους τους τελικούς.

Στους εφήβους διεκδίκησαν την κορυφή τα δύο πρώτα φαβορί.  Ο αμυντικός Στάθης Μανωλόπουλος (Νο 2) επικράτησε του Σωκράτη Γιαννούτσου (Νο 1) με 3-0 σετ (15-13, 11-7, 11-9). Γενικά είχε μεγάλη σταθερότητα σε όλο το τουρνουά και δεν έχασε σετ.

Στον τελικό των νεανίδων ήταν παρόμοια η κατάληξη όσον αφορά τα φαβορί. Από το νούμερο 2 η Δέσποινα Άμπα έχανε στον τελικό 0-1 από την Κατερίνα Αλεξούδη (Νο 1) και ανεβάζοντας την απόδοσή της έφτασε στη νίκη με 3-1 σετ (5-11, 13-11, 11-5, 11-7).

 Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Εντυπωσιακός ήταν ο τελικός των παίδων. Ο αριστερόχειρας Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Νο 4) προηγήθηκε δύο φορές του Γιάννη Κούτρα (Νο 3), ισοφαρίστηκε ισάριθμες και με τέλειο ξεκίνημα στο 5ο σετ πήρε τον πρώτο του φετινό τίτλο στον θεσμό (17-15,9-11, 11-9,10-12, 11-3). Στα πέντε σετ κρίθηκε και ο «μικρός» τελικός με τον Γιώργο Κοσμά (Νο 6) να λυγίζει τον Κωνσταντίνο Σωτήριου (Νο 2).

 Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Το ίδιο συναρπαστικός και με διαφορετική εξέλιξη ήταν ο τελικός των κορασίδων όπου δεν βρέθηκαν αθλήτριες από τις τοπ θέσεις των φαβορί. Η Στέλλα Μαυροματάκη (Νο 4) απέκτησε προβάδισμα με 2-0 σετ εναντίον της Άλκηστις Κασίμη (Νο 7) και δέχτηκε την ισοφάριση. Έβαλε την μπαλιά παραπάνω στο «κόντρα» σετ και με σκορ 3-2 σετ πανηγύρισε την παρθενική της πρωτιά (13-11, 11-7, 9-11, 6-11, 7-11). Πρώτος τελικός στον θεσμό για την Κασίμη.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Οι δύο κατά τεκμήριο καλύτεροι παμπαίδες της χώρας τέθηκαν αντιμέτωποι άλλη μια φορά στον τελικό αναπτυξιακού τουρνουά. Ο Γιάννης Κιοσελόγλου (Νο 1) βρέθηκε πίσω στα σετ απέναντι στον Κωνσταντίνο Αλεξούδη (Νο 2), όμως στη συνέχεια πέρασε το παιχνίδι του και με 3-1 σετ κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στη φετινή σειρά (6-11, 11-4, 11-7, 11-8).

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία: 

ΕΦΗΒΟΙ 

1. Ευστάθιος Μανωλόπουλος (ΑΣ Το Γυμνάσιο) 

2. Σωκράτης Γιαννούτσος (Ολυμπιακός) 

3. Ανδρέας Καραμπελιάς (ΑΣ Φάρος Αλεξανδρούπολης) 

4. Ηρακλής Κερασίδης (ΔΑΟ Ταύρου)   

ΝΕΑΝΙΔΕΣ 

1. Δέσποινα Άμπα (Σάρισες Φλώρινας) 

2. Κατερίνα Αλεξούδη (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) 

3. Μαρία Χελβατζιάν (ΓΑΟ Πειραιά) 

4. Νεφέλη Καφάτου (ΓΑΟ Πειραιά) 

ΠΑΙΔΕΣ

1. Δημήτρης Σωτηρόπουλος (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας)

2. Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου) 

3. Γιώργος Κοσμάς (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) 

4. Κωνσταντίνος Σωτηρίου (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας) 

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1. Στέλλα Μαυροματάκη (ΟΑ Χανίων)

2. Άλκηστις Κασίμη (ΑΣ Ραδάμανθυς) 

3. Ζωή Καζάκου (ΟΑ Χανίων) 

4. Μαριάνα Κρεάνγκα (Άρης Βούλας) 

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ: 

1. Γιάννης Κιοσελόγλου (Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Κωνσταντίνος Αλεξούδης (Φιλία Ορεστιάδας) 

3. Κωνσταντίνος Ισαακίδης (Ποσειδών Λουτρακίου) 

4. Στέφανος Μαυροματάκης (ΠΑΟ Φυλής) 

ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΣΑΝΤΟΥΛΕΣ ΜΕ ΣΝΑΚ  

Σε διάλειμμα της δεύτερης μέρας των αγώνων ο ΑΟ Ξυλοκάστρου κλήρωσε δώρα για τους συμμετέχοντες από προσφορές χορηγών. Έδωσε πέντε backpacks, ένα ακουστικό Bluetooth κι ένα κινητό τηλέφωνο. Τις κληρώσεις έκαναν ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης Ανδρέας Καραβάς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου Γιάννης Ροδόπουλος. Τις τσάντες κέρδισαν οι Γιάννης Κατσούλης, ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης, ο Μιλτιάδης Τσέπης, ο Μαρκ Στάφορντ και ο Κωνσταντίνος Σκούλος, το κινητό τηλέφωνο ο Άγγελος Σπανός και το bluetoothο Αναστάσιος Φουσέκης.  

Το τοπικό σωματείο επίσης, μοίρασε σε όλους τους αθλητές τσαντούλες με μπουκαλάκι νερό, μπάρα, μέλι, μαύρη σταφίδα και μπανάνα.  

Την Κυριακή βρέθηκε στο γυμναστήριο τηλεοπτικό συνεργείο από τον Super TV, περιφερειακό κανάλι Πελοποννήσου, πήρε πολλά πλάνα κι έκανε ρεπορτάζ, ενώ στους τελικούς βγήκε (με ερασιτεχνική λήψη) live facebook μέσα από τον λογαριασμό της ΕΦΟΕπΑ χάρη στην υποδομή του γυμναστηρίου στο ίντερνετ. Στο τελευταίο κομμάτι των αγώνων παρέστη ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος, που έκανε και απονομές, ενώ και τις δύο ημέρες ήταν στους αγώνες ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου.

Στο οργανωτικό κομμάτι δούλεψαν από το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας Τάκης Τζόβολος, το μέλος Βλάσης Γεωργίου, που είναι και υπεύθυνος του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης του ΑΟ Ξυλοκάστρου και το επίσης μέλος Νίκος Φιλιππακόπουλος, ενώ την Κυριακή βρέθηκε στο τουρνουά και το επίσης μέλος Ξένια Στάθη. Μεγάλη η συνδρομή στο οργανωτικό μέρος και από το μέλος της διοίκησης του ΑΟΞ Ανδρέας Ζάρρος. Παρών στο τουρνουά, έχοντας στον αγωνιστικό χώρο και τα δύο παιδιά του, ήταν και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.  

Δέκα χορηγοί πρόσφεραν πολύτιμη στήριξη για την επιτυχία της διοργάνωσης. Είναι οι ακόλουθοι:  

Super Market Κρητικός  

Σούπερ μάρκετ Γαλαξίας 

ΜΕΤΚΑ  

Παπαλέκκας Ιωάν. Γεώργιος Εκλεκτή Μαύρη Σταφίδα   

Μελισσοκομική Πανταζή το Μέλι  

Κατάστημα Vodafoneστο Ξυλόκαστρο  

Rise Computer Center Α. Ζάρρος και σία  

Κυανή Ακτή Hotel

Δημήτρης Κουμούσης D Sign

Γραφικές Τέχνες Αφοί Εξαδάκτυλου   

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Μετά από κάλεσμα, που έκανε μέσω διαδικτύου, το Σάββατο, ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής, στο γυμναστήριο του Δερβενίου, ανοιχτή συζήτηση με προπονητές και άλλους εκπροσώπους σωματείων. Σκοπός του ν’ ακούσει σκέψεις, προβληματισμούς και προτάσεις. Οι άνθρωποι των σωματείων αναφέρθηκαν κυρίως στο:

- πως μπορούν να μειωθούν τα παράβολα για τη συμμετοχή σε αγώνες αλλά και για την έκδοση αθλητικών δελτίων

-πως γίνεται να δημιουργηθούν κίνητρα για τους προπονητές, που δουλεύουν με παιδιά σε επίπεδο πρωταθλητισμού

-ενδεχόμενο ν’ αλλάξουν κάποια σημεία στη διεξαγωγή των αναπτυξιακών τουρνουά και για παράδειγμα να μπορεί ένας πολύ καλός αθλητής ν’ αγωνιστεί και σε μία κατηγορία παραπάνω από τη δική του ή το όριο για την κατηγορία μίνι να γίνει η Δδημοτικού

- στο να προστεθεί ένα event(πχ Τοπ 8) στα κριτήρια επιλογής για τη στελέχωση των εθνικών ομάδων

- στην ανάγκη περισσότερων επισκέψεων στα σχολεία από επαγγελματίες προπονητές και με την αξιοποίηση κορυφαίων ονομάτων (πχ Κρεάνγκα)

Ο πρόεδρος του ΔΣ ομολόγησε για πολλοστή φορά τη δυσκολία, που δημιουργούν τα παράβολα, αλλά τόνισε ότι η ομοσπονδία κοιτάζει να επιβιώσει «κι από κανέναν δεν πρέπει ν’ αμφισβητείται πια ότι έχουμε την πρόθεση να φτιάξουμε κάτι καλύτερο». Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, σε σκέψεις και της διοίκησης να κάνει μειώσεις σε παράβολα (πχ στους αθλητές της ηλικιακής κατηγορίας μίνι), αλλαγές στους πίνακες αξιολόγησης (πχ να μεγαλώσουν κάποια μπόνους), να σταθεί κοντά στους προπονητές, των οποίων επίκειται και η ίδρυση της Πανελλήνιας Ένωσης. Σημείωσε την τεράστια δυσκολία στην εξεύρεση δυνατών χορηγιών και τέλος ζήτησε μεγαλύτερη συμμετοχή των σωματείων στις Γενικές Συνελεύσεις ώστε να εκφράζουν τις θέσεις τους.