Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός 1-0: Δεν τα παρατάει η «ελαφρά ταξιαρχία»

Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός 1-0: Δεν τα παρατάει η «ελαφρά ταξιαρχία» (highlights) 

Ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε τoυ Παναιτωλικού (1-0) και έμεινε ζωντανός στην μάχη για την παραμονή στη Super League… Η δεύτερη αγωνιστική των πλέι άουτ εξελίχθηκε ιδανικά για την ελαφρά ταξιαρχία, καθώς από τη μια η Λαμία ηττήθηκε στην έδρα της από τον ΟΦΗ, ενώ στη Ριζούπολη οι κυανόλευκοι επικράτησαν του Παναιτωλικού, με 1-0.

Έτσι, ο Απόλλων μείωσε την απόσταση που τον χωρίζει από την ζώνη του μπαράζ σωτηρίας στους πέντε βαθμούς και ενώ απομένουν ακόμα πέντε ματς για το φινάλε της περιόδου, διατηρεί αμυδρές ελπίδες για τη μεγάλη ανατροπή και την σωτηρία.

Το ματς κυμάνθηκε σε χαμηλό τέμπο. Οι γηπεδούχοι ήταν παθιασμένοι για να πάρουν το ματς, τα έδωσαν όλα στις προσωπικές μονομαχίες, πέτυχαν το γκολ που χρειάζονταν με κεφαλιά του Ντάουντα στο 34’ και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν το προβάδισμα.

Ο Παναιτωλικός αν και βαθμολογικά άνετος, δεν χαρίστηκε στους γηπεδούχους. Ιδιαίτερα στο καταληκτικό σκέλος του ματς πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης και λίγο έλειψε να το πετύχει στο 80’, όπου ο Σόρτσαν έκανε την απόκρουση του αγώνα στην εκτέλεση του Βέργου.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Σορτσαν, Ντεντάκης, Βιτλής, Άλβες, Ντομίνγκες, Κάστρο, Μαρτίνες (64’ Τσίμπσα), Φατιόν, Σλίβκα, Ντάουντα (70’ Τσιλούλης), Ιωαννίδης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Κορνέλιους, Αντούνιες, Λάρσον (λ. τ. 46’ Μαπακαδήμας), Αποστολάκης, Βαρόνε (63’ Νταγκό), Μάρτεσον, Ντουάρτε (75’ Μόρσεϊ), Ντίαζ, Μεντόσα (75’ Φλόρες), Καρέλης (63’ Βέργος).