Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Super League: Πλέι οφ, πράξη πρώτη

Άρης: Χωρίς τρεις η αποστολή κόντρα στον Ολυμπιακό

Η Super League μπαίνει στην τελική ευθεία! Τα πλέι οφ ξεκινούν με τον Ολυμπιακό να θέλει να στεφθεί όσο το δυνατόν συντομότερα πρωταθλητής και την μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια να… φουντώνει.

Σέντρα κάνουν οι αγώνες  πλέι οφ της Super League την Κυριακή (13/3)! Η «μάχη» για τις θέσεις που οδηγούν στο Conference League αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πέντε ομάδες θα μονομαχήσουν για τρία (ή δύο, εάν κατακτήσει το Κύπελλο ομάδα που δεν τερματίσει στην τετράδα) εισιτήρια.

Στις 19:00 (Novasports Prime), ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με στόχο να επιστρέψει στις νίκες και να πάρει παράλληλα μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα της περασμένης εβδομάδας στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι Πειραιώτες έχουν διαφορά 12 βαθμών από τον ΠΑΟΚ και θέλουν να φθάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Σε ακόμη ένα παιχνίδι οι Πιερ Κούντε, Χένρι Ονιεκούρου και Κώστας Φορτούνης (ανέτοιμος ακόμη ο αρχηγός)) δεν υπολογίζονται από τον Πέδρο Μαρτίνς για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο Πορτογάλος τεχνικός  άφησε εκτός αποστολής και τους Φώτη Κίτσο, Θανάση Ανδρούτσο και τον τραυματία Κανέ. Αντιθέτως, στην αποστολή είναι ο Ζοάο Καρβάλιο, δείγμα τού ότι το περιστατικό στο Χαριλάου θεωρείτο λήξαν από την πρώτη στιγμή.

Αναλυτικά η αποστολή: Βατσλίκ, Κρίστινσον, Λαλά, Ο. Μπα, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Βρουσάι, Φαντιγκά, Βαλμπουενά, Μασούρας, Λόπες, Ροντρίγκες, Καρβάλιο, Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Από την άλλη μεριά, ο Άρης μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες υπό τις οδηγίες του Χερμάν Μπούργος με

επιμέρους τέρματα 7-1 και στοχεύει σε ανάλογη εμφάνιση στο Φάληρο. Την προετοιμασία της για την αναμέτρηση απέναντι στους Πειραιώτες για την πρεμιέρα των πλέι οφς ολοκλήρωσε η ομάδα του Μπούργος. Εκτός έμεινε ο Μαντσίνι, ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα στο μικρό δάκτυλο του ποδιού του, ο Ματέο Γκαρσία, καθώς επέστρεψε την Παρασκευή από την Αργεντινή, ενώ ο Μπεναλουάν ταλαιπωρείται από ίωση. Επιστρέφει ο Σούντγκρεν, ο οποίος εξέτισε την ποινή του στην αυλαία της κανονικής περιόδου απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

 Αναλυτικά η αποστολή: Κουέστα, Σιαμπάνης, Μπρούνο Γκάμα, Σάσα, Καμαρά, Ιτούμπε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάκιτς, Μπερτόγλιο, Εντιαγέ, Ματίγια, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Πάλμα, Αγκμπενιένου, Χαΐροβιτς, Ντουκουρέ, Εμπακατά, Λόπεθ, Μάνος.

Λίγη ώρα αργότερα (19:30, Cosmote Sport 1 HD), ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με στόχο την νίκη που θα τον φέρει στο -1 από την Ένωση. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-0 των «κιτρινόμαυρων» στις 27 Φεβρουαρίου και η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου θέλει να πάρει την ρεβάνς και να πλησιάσει τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ για την πρεμιέρα των play offs του πρωταθλήματος της Super League 1. Συγκεκριμένα στην τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι με τους "κιτρινόμαυρους" προέκυψε απρόοπτο με τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος έμεινε και εκτός αποστολής. Ο Φώτης Ιωαννίδης ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα και έτσι έμεινε εκτός αποστολής από το παιχνίδι της Λεωφόρου με την ΑΕΚ. Εκτός έμεινε και ο Βέλεθ που δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό και δεν είναι στα πλάνα του Φραν Βέλεθ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει στη διάθεση του ούτε τον τιμωρημένο Αλεξανδρόπουλο, ενώ ο Χατζηθεοδωρίδης ταλαιπωρείται από ίωση. Από την άλλη κανονικά γυμνάστηκε ο Σένκενφελντ, ο οποίος μάλιστα αναμένεται να πάρει και θέση βασικού. Κανονικά στη διάθεση του προπονητή του είναι και ο Βιγιαφάνιες.

Σημαντικές επιστροφές αλλά και απουσίες στην αποστολή της ΑΕΚΣιμάνσκι είναι τιμωρημένος και ο Σάκχοφ απουσίαζε τις προηγούμενες ημέρες στην ευτυχώς επιτυχημένη προσπάθεια που έκανε για να φέρει τη σύζυγό του και το νεογέννητο παιδί του στην Ελλάδα.   Στα καλά, ο Οφρυδόπουλος θα έχει στη διάθεσή του, τον Στάνκοβιτς ο οποίος ξεπέρασε πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο προηγούμενο χρονικό διάστημα, και τους Σέρχιο Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία που είχαν ταλαιπωρηθεί από μικροπροβλήματα στις προηγούμενες ημέρες.

Αναλυτικά:Τσιντώτας, Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Λε Ταλέκ, Σιμόες, Φράνσκον, Μάνταλος, Γέβτιτς, Άμραμπατ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αραούχο, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς.

Στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση της βραδιάς, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα (21:30, Novasports Prime). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προέρχεται από την σπουδαία νίκη με 1-0 απέναντι στην Γάνδη η οποία του δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Conference League. Με αρκετές απουσίες θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, με το μυαλό βέβαια και στον επαναληπτικό του Βελγίου με τη Γάνδη. Εκτός του τιμωρημένου Ελ Καντουρί, δεν είναι διαθέσιμοι και οι Πασχαλάκης, Ινγκασον, Βιεϊρίνια και Ντόουγκλας Αουγκούστο. Αναλυτικά οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Ράζβαν Λουτσέσκου για την πρεμιέρα της post season είναι οι: Ζίβκοβιτς , Ταλιχμανίδης , Σάστρε , Λύρατζης , Μιχάι , Μιχαηλίδης , Κρέσπο , Σίντκλεϊ , Τέιλορ , Τσιγγάρας , Σβαμπ , Κούρτιτς , Σοάρες , Μπίσεσβαρ , Μουργκ , Μιτρίτσα , Α.Ζίβκοβιτς , Ζαμπά , Άκπομ , Τσόλακ

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά θέλει να αποδείξει πως δεν θα έχει ρόλο «κομπάρσου» στα πλέι οφ αλλά θα διεκδικήσει με αξιώσεις την ευρωπαϊκή έξοδο. Λειψός ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες αγωνίζονται στην πρεμιέρα των πλέι οφς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και θα παραταχθούν με πολλές απουσίες, ενώ εκτός θα είναι και ο Ηρακλής Μεταξάς που παραμένει κλινήρης. Στον πάγκο θα είναι ο βοηθός του, Θανάσης Στάικος και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Σούιτσα. Εκτός λόγω τιμωρίας είναι ο Σάλιακας, ενώ για διάφορους λόγους και οι Πίρσμαν, Καραχάλιος, Λιάσος, Κόντε, Ποζνάνσκι, Καραγιάννης, Κύρκος και Αθανασίου

Στην αποστολή του ΠΑΣ είναι οι Λοντίγκιν, Σούλης, Παντελάκης, Κάργας, Εραμούσπε, Οικονομόπουλος, Ρίζος, Ντομίνγκεθ, Στάνκο, Σιόντης, Λώλης, Γκαρντάβσκι, Μπρένερ, Μίνα, Σνάιντερ, Μορέιρα, Περέα.

Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ:

Κυριακή 13 Μαρτίου:

19:00 Ολυμπιακός-Άρης
19:30 ΠαναθηναΪκός-ΑΕΚ 

21:30 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 

Η επόμενη αγωνιστική:

Κυριακή 20 Μαρτίου:

15:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός

19:00 Άρης-Παναθηναϊκός

19:30 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ