Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Super League: Νίκες για Ολυμπιακό &ΠΑΟΚ , έμειναν στο "Χ" Παναθηναϊκός με ΑΕΚ την 1η αγωνιστική των Playoffs

Super League: Η βαθμολογία μετά την 1η αγωνιστική των Playoffs 

Ο Ολυμπιακός έκανε ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, κερδίζοντας 2-1 τον Άρη και διατηρώντας την διαφορά στους 12 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ο οποίος κέρδισε στις καθυστερήσεις τον ΠΑΣ Γιάννινα με γκολ του Άκπομ (1-0). Μικρό το κακό της ήττας στο Φάληρο για τον Άρη, καθώς Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 στο μεταξύ τους ντέρμπι στη Λεωφόρο. 

Νίκη δια πυρός και σιδήρου για τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 2-1 του Άρη, ο οποίος αποδείχτηκε γι' ακόμα μία φορά κακός μπελάς. Προηγήθηκαν οι "ερυθρόλευκοι" στο 45+1 με τον Σισέ και ισοφάρισαν στο 61' οι "κίτρινοι" με τον Εντιαγέ, αλλά πήραν τη νίκη οι πρωταθλητές με πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 85'. Ο Μαροκινός είχε χάσει πέναλτι στο 40', ενώ στο 47' είχε δοκάρι ο Εμβιλά. 

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Λαλά, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Μπουχαλάκης (62' Μ. Καμαρά)- Ροντρίγκες (63' Τικίνιο), Καρβάλιο (62' Βαλμπουενά), Μασούρας (46' Α. Καμαρά)- Ελ Αραμπί

Άρης: Κουέστα - Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα (76' Λούμορ)- Σάσα, Ματίγια - Ιτούρμπε (69' Χαΐροβιτς), Εντιάγε, Γκάμα (69' Πάλμα)- Καμαρά

Ο αποδεκατισμένος ΠΑΣ Γιάννινα άντεξε μέχρι το 91' στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ο Άκπομ νίκησε τον Λοντίγκιν και χάρισε τη νίκη (1-0) στην ομάδα του.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς Ζ. – Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης (15’ λ. τρ. Κρέσπο), Σίντκλεϊ – Σοάρες (46' Σβαμπ), Κούρτιτς – Μουργκ (46' Μιτρίτσα), Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (73' Ζίβκοβιτς Α.) – Τσόλακ (66' Άκπομ)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν – Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Κάργας, Γκαρντάφσκι – Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Μπρένερ (73' Λώλης) – Μορέιρα (85' Παντελάκης), Περέα

 Η «μάχη» για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί σίγουρα στην Ευρώπη συνεχίζεται μια και ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στη Λεωφόρο στην πρεμιέ ρα των πλέι οφ. Ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να περιμένουν περισσότερα από το ματς, καθώς ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα με τον Αϊτόρ στο 4' στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς τιμωρώντας τα λάθη της ΑΕΚ. Η «Ένωση» κατάφερε να ισορροπήσει και να κυριαρχήσει στη συνέχεια, έβγαλε τελικές και στο τέλος του πρώτου μέρους έφτασε στην ισοφάριση με το πέναλτι του Άμραμπατ.Ο Σέρχιο Αραούχο κέρδισε πέναλτι από τον Διούδη και ο Άμραμπατ το εκτέλεσε εύστοχα για την ισοφάριση της ΑΕΚ στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Διούδης- Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάρλια, Σάντσες (59’ Κώτσιρας) - Κουρμπέλης (59’ Μαουρίσιο), Ρούμπεν- Γκατσίνοβιτς (λ.τ. 46’ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (92’ Βιτάλ), Παλάσιος -Καρλίτος (59’ Βιγιαφάνιες)

ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς- Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Μισελέν- Χατζισαφί, Σιμόες (87’ Λε Ταλέκ), Μάνταλος (75’ Γέβτιτς )- Τσούμπερ (87’ Τάνκοβιτς), Άμραμπατ (78’ Λιβάι Γκαρσία), Αραούχο


Τα αποτελέσματα:

Ολυμπιακός - Άρης 2-1

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Επόμενη αγωνιστική (20/3)

15.30 ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός
19.00 Άρης - Παναθηναϊκός
19.30 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Η βαθμολογία στα play off

1. Ολυμπιακός 68

2. ΠΑΟΚ 56

3. ΑΕΚ 47

4. Άρης 45

5. Παναθηναϊκός 43

6. ΠΑΣ Γιάννινα 40