Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Super League : Πρόωροι τελικοί στα πλέι οφ / Ολυμπιακός: Ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στο 47o

Αστέρας Τρίπολης: Ανακοίνωσε τρία κρούσματα κορονοϊού

 Οι μάχες για την έξοδο στην Ευρώπη «φουντώνουν» και πολλά θα κριθούν στην δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Σέντρα με τρεις δυνατές αναμετρήσεις με φόντο τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός «δοκιμάζεται» στα Γιάννινα απέναντι στον ΠΑΣ στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση της ημέρας (15:30). Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά κρατούσε την ισοπαλία μέχρι τα τελευταία λεπτά στην Τούμπα και απέδειξε ότι δεν θα έχει ρόλο «κομπάρσου» στα πλέι οφ.

 Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να τελειώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την υπόθεση τίτλος και θα επιτεθούν από το πρώτο λεπτό. Εδώ και μέρες φαίνεται από ορισμένες ενέργειες του Πέδρο Μαρτίνς στην καθημερινότητά του στον Ρέντη, ότι δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε ροτέισον στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες». Κάποιες αλλαγές που θα γίνουν, θα είναι ουσιαστικά αναγκαστικές. Για παράδειγμα ο Γιώργος Μασούρας που είχε παίξει με τον Άρη, θα πρέπει να αντικατασταθεί λόγω της περιπέτειας που περνάει με τον κορονοϊό. Οπότε, εκεί θα βρεθεί είτε ο Ματιέ Βαλμπουενά, είτε ο Αγκιμπού Καμαρά. Η δεύτερη αλλαγή που αναμένεται να υπάρξει συγκριτικά με το ματς με τον Άρη, θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αντί του Κώστα Μανωλά. Να γίνει αλλαγή δηλαδή στον παρτενέρ του Παπέ Σισέ. Κατά τ’ άλλα, σίγουρα ρυθμιστής θα είναι ο Αγκιμπού, ο οποίος δεν αποκλείεται να παίξει ακόμα και σε ρόλο «8αριού» δίπλα στον Γιαν Εμβιλά. Είναι κάτι που το έχει δοκιμάσει μέσα στην εβδομάδα και δεν είναι απίθανο να το δούμε στον αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων». Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Βαλμπουενά με τους Καρβάλιο και Γκάρι Ροντρίγκες θα αποτελέσουν την τριπλέτα που θα πλαισιώνει τον Ελ Αραμπί ή τον Τικίνιο.

Αν ο Αγκιμπού παίξει στα άκρα της επίθεσης, τότε ο Βαλμπουενά θα κάτσει στον πάγκο. Σε γενικές γραμμές, ο Μαρτίνς μέχρι να κατακτήσει ο Ολυμπιακός και μαθηματικά το πρωτάθλημα, δεν πρόκειται να πάει σε εκτεταμένο ροτέισον, όπως είχε πράξει στα τελευταία ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Κρίστινσον, Παπαδούδης, Λαλά, Ανδρούτσος, Ο. Μπα, Σισέ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Κίτσος, Κανέ, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Καρβάλιο, Βαλμπουενά, Ροντρίγκες, Ονιεκουρού, Φαντιγκά, Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Στις 19:00  ο Άρης αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο πιο κομβικό ματς μέχρι στιγμής και για τους δύο. Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στην 4η θέση με 45 βαθμούς με το «τριφύλλι» να ακολουθεί με δύο βαθμούς λιγότερους.

Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος η οποία προέρχεται από την ήττα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θέλει την νίκη για να αποκτήσει σαφές προβάδισμα έναντι των «πράσινων». Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καταλαβαίνει πως ο Παναθηναϊκός με νίκη απόψε στην Θεσσαλονίκη θα κρατά την τύχη στα χέρια του όσον αφορά την 4η θέση ενώ έχει την ευκαιρία να βγει στην Ευρώπη και μέσα από το Κύπελλο. Με αποστολή ανάγκης θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο «Κλ. Βικελίδης», καθώς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα. Η ίωση έχει «χτυπήσει» για τα καλά τον Παναθηναϊκό, με πολλούς παίκτες να είναι κλινήρεις. Οι «πράσινοι» δεν θα έχουν στην διάθεση τους επτά ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν κομβικούς ρόλους στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας.Συγκεκριμένα, εκτός έμειναν οι Βέλεθ, Γκατσίνοβιτς, Κουρμπέλης, Ιωαννίδης, Χατζηγιοβάνης, Πέρεθ και Χατζηθεοδωρίδης. Λόγω αυτών των απουσιών στην αποστολή της πρώτης ομάδας ενσωματώθηκαν οι Σαρδέλης, Τσιριγώτης και Θεοχάρης που προέρχονται από τον Παναθηναϊκό Β’. Αναλυτικά η αποστολή: Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Αγιούμπ, Καρλίτος, Σάντσες, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Βιτάλ, Θεοχάρης, Σαρδέλης, Τσιριγώτης.

Η αυλαία για την 2η αγωνιστική πέφτει στις 19:30  στο «Σπύρος Λούης» με το ντέρμπι των δικεφάλων. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για πέμπτη φορά την φετινή σεζόν. Οι «Θεσσαλονικείς» μετρούν δύο νίκες απέναντι στην Ένωση ενώ δύο παιγνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Οι «κιτρινόμαυροι» έτσι θα δώσουν τα πάντα για την νίκη η οποία θα τους εδραιώσει και στην τρίτη θέση. Στην αποστολή της ΑΕΚ βρίσκονται οι Λιβάι Γκαρσία και Κριχόβιακ. Αντίθετα, εκτός έμειναν οι Σιμόες, Λε Ταλέκ και Γέβτιτς. ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος ανακοίνωσε την αποστολή για την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς η οποία αποτελείται από τους:Τσιντώτας, Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Ρότα, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Φράνσκον, Κριχόβιακ, Μάνταλος, Σάκχοφ, Άμραμπατ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αραούχο, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς

 Από την άλλη μεριά, η αρμάδα του Ραζβάν Λουτσέτσκου προέρχεται από την σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League και στοχεύει στην νίκη που θα διατηρήσει τις όποιες ελπίδες της για τον τίτλο.