Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1: Μία από τα ίδια για τους Πειραιώτες

 ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1: Μία από τα ίδια για τους Πειραιώτες  

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στα Γιάννενα, καθώς έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΣ σε ένα ματς προηγήθηκε με τον Ελ Αραμπί (45+1) και δέχτηκε την ισοφάριση στο 70' από τον Περέα. Τις περισσότερες φορές ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο και ξεπέρασε τον κακό του εαυτό και πήρε τη νίκη. Στα Γιάννενα, όμως, κόντρα στον ΠΑΣ δεν συνέβη το ίδιο και έμεινε στο 1-1, με την ομάδα της Ηπείρου. Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Ελ Αραμπί σε ένα ματς που η εικόνα τους δεν ήταν καλή, αλλά στο 70' ο Περέα βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον Βατσλίκ και να κάνει το 1-1. Οι Πειραιώτες που είχαν δοκάρι στο 12' με τον Λαλά άφησαν δύο βαθμούς στα Γιάννενα σε ένα ματς που είχαν την γνωστή εικόνα της φετινής σεζόν. Κακοί στο δημιουργικό κομμάτι και με θέματα στην άμυνα. Βέβαια από το 1-1 και μετά ο Ολυμπιακός πίεσε και είχε ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά και όπως έχει κάνει στα περισσότερα παιχνίδια του έτσι και τώρα έπαιξε με τη φωτιά και… κάηκε. Από την άλλη οι Ηπειρώτες είχαν εκρηκτική διαστήματα και δικαίως πήραν τον βαθμό. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1 και με τον Μαντί Καμαρά να ξεκινάει δίπλα στον Εμβιλά, ενώ πίσω από τον Ελ Αραμπί έπαιξαν οι Αγκιμπού, Ροντρίγκες και Καρβάλιο. Από την πλευρά του ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-4-2 έχοντας στη μεσαία γραμμή τους Σνάιντερ, Καραχάλιο, Στάνκο, Γκαρντάβσκι και στην επίθεση τους Ντομίνγκεθ, Περέα. 

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο είχε την εύνοια του ανέμου και αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πιέζοντας ψηλά τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι "ερυθρόλευκοι" στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης έβγαλαν ενέργεια στο γήπεδο και επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν λάθη του αντιπάλου τους. Σε αυτό το διάστημα η καλύτερη τους στιγμή σημειώθηκε στο 12' μετά από ένα μακρινό σουτ του Λαλά που κόντραρε και κατέληξε στο δοκάρι του Λοντίγκιν έπειτα από δική του παρέμβαση. Την ίδια ώρα ο ΠΑΣ έδειχνε απειλητικές διαθέσεις με τον αιχμή του δόρατος τον Περέα από τη δεξιά πλευρά.

Ο Ολυμπιακός έκανε πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να πιέσουν. Οι γηπεδούχου από το 15' έως το 30' ήταν καλύτεροι στο γήπεδο και με αρκετές επικίνδυνες επιθέσεις. Αποκορύφωμα η διπλή απόκρουση του Βατσλίκ στο 22΄σε σουτ του Περέα και του Γκαρντάβσκι. Στο 30', ωστόσο αποχώρησε τραυματίας ο Σισέ και από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά. Σιγά-σιγά ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας με τον Μαρτίνς να βάζει δεξιά τον Μαντί και στον άξονα τον Αγκιμπού. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το 0-0 δεν αλλάζει ο Λαλά με εκτέλεση πλαγίου βρήκε τον Ελ Αραμπί, στην περιοχή, εκείνος γύρισε ωραία και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στην επανάληψη ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε στο γήπεδο τον Μπουχαλάκη αντί του αρνητικού Μαντί Καμαρά. Μία αλλαγή που στην ουσία δεν βοήθησε στην εικόνα του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος προπονητής έφερε τον Αγκιμπού πίσω από τον Ελ Αραμπί και μετατόπισε τον Καρβάλιο στα άκρα. Ο ρυθμός του αγώνα, είχε πέσει αρκετά και το παιχνίδι ήταν αρκετά κακό μέχρι το 65'. Πολλές διακοπές και λάθη από τις δύο ομάδες συνέθεταν το σκηνικό της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις και ο ΠΑΣ από την πλευρά του έβλεπε ότι το ματς ερχόταν στα μέτρα του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σιγά-σιγά να αρχίσει να βρίσκει χώρο στο γήπεδο. Η ομάδα της Ηπείρου άρχισε να βγαίνει απειλητικά στην επίθεση και στο 70' από ένα κόρνερ του Σάλιακα ο Περέα βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον Βατσλίκ και να κάνει το 1-1. Από εκείνο το σημείο και μετά η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Βαλμπουενά που είχε μπει στο γήπεδο στο 64' πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και έβαλε αρκετές φορές τη μπάλα στην περιοχή του ΠΑΣ. Ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει τους Ηπειρώτες για να πάρει τη νίκη, ενώ εκείνοι από την πλευρά του περίμεναν την κατάλληλη κόντρα για να κάνουν την ανατροπή.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν - Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάνσκι - Σνάιντερ, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι (88' Λιάσος)- Ντομίνγκες (90' Παντελάκης), Περέα

Ολυμπιακός: Βατσλίκ-Λαλά (82' Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ (30' Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Μ. Καμαρά (46' Μπουχαλάκης)- Ροντρίγκες (82' Τικίνιο), Καρβάλιο (64' Βαλμπουενά), Α. Καμαρά - Ελ Αραμπί.